Hét tengely, munkára készen – FANUC bemutatja a héttengelyes robotját az EuroBLECH kiállításon

Az EuroBLECH kiállításon októberben (25-29 október, 13-as csarnok, F98 stand), a FANUC nyilvánosság elé tárja az új, héttengelyes robotját, az R-1000iA/120F-7B típust, először Európában. Ez a robot a sikeres R-1000iA széria alapján lett kifejlesztve. A kinematikájának, valamint az extra tengelynek köszönhetően a második karon, ideális megoldást biztosít nagyon szűkös helyen való munkák elvégzésére.

Az új R-1000iA/120F-7B terhelhetősége 120 kg, ami egy 2,230 mm-es eléréssel párosul. A típus kivételes tudása a karcsú kivitelezésben és a dinamikus felépítésében rejlik. A második karon elhelyezkedő extra tengely lehetővé teszik, hogy a robot gyakorlatilag összehajtsa, és rövidebbé tegye magát. Ez azt eredményezi, hogy a robot nagyon szűkös helyeken is könnyedén elfér, akár egy rövidebb kinyúlású társa, miközben megőrzi a teljes elérését. 

A robotot egy ponthegesztési applikációban láthatjuk először egy könnyű hegesztőpisztollyal felszerelve. A “SpeedGun 10K” szervo pisztolyt a gyártástervező és integrátor LEWA Attendorn biztosítja. A J2 kar kialakítása lehetővé teszi, hogy robot a lehető legközelebb legyen a munkaterületéhez, anélkül, hogy a hozzáférést bármennyiben akadályozná. Mivel a robot függesztve és hátrahajtva is működtethető, kompakt dizájnja ellenére rendkívül flexibilisen alkalmazható. A tesztelések során a hat- és héttengelyes R-1000iA ugyanolyan teherrel azonos ciklusidőket mutatott és ismétlési pontossága is konzisztensen ± 0.2 mm maradt.

Az R-1000iA/120F-7B képességei jóval túlmutatnak a ponthegesztési applikációkon. Kompakt palettázási és gépkiszolgálási feladatokat képes elvégezni, ahol a hely rendkívül szűkös. Hála a hetedik tengelynek és a lehetőségnek, hogy a robot lecsökkentse 400mm-rel a kinyúlását, a robot alkalmazása ott is lehetséges lesz, ahol eddig nehézségekbe ütközött alkalmazása, és nem utolsósorban ezzel a robot közelebb is kerülhet a munkadarabhoz, helyet spórolva meg az üzemben. Programozása a FANUC-nál megszokott könnyedséggel történik. A vezérlőszekrény egy extra erősítővel van felszerelve, hogy biztosítsa a plusz tengely megbízható működését.

Forrás:FANUC

További információ

A FANUC Hungary hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]