Bemutatták a legújabb Dormer és Pramet termékeket

Idén április elsején mutatta be ezévi legújabb termékeit a Dormer-Pramet cégcsoport. A forgó és váltólapkás szerszámok széles választékát jelentették meg, amellyel a folyamatosan változó szerszámipar új kihívásainak kívánnak megfelelni.

dormerpramet_newproducts_2017_aprilis_1

Új Dormer szerszámok

A tömör keményfém fúrószárak új generációja, a Force X termékcsalád vált elérhetővé, mellyel a teljesítmény és a termelékenység új szintre léphet. Az új termékvonal a korábbi MPX szériát váltja le. 

A fejlesztések, amelyek új geometriát, sarok- és élkialakítást jelentenek, a 3xD R457 és R458, illetve az 5xD R435 és R454 sorozatot érintik. Ezzel a lépéssel a 8xD R459 vonalhoz válnak hasonlóvá.

A Hydra, keményfém fúrófejek kínálata egy új, kimondottan öntöttvas megmunkálására alkalmas opcióval bővült. Az R970 fej a korábbi R950 (acélokhoz) és R960 (rozsdamentes acélokhoz) kivitelek mellett vált elérhetővé.

dormer_pramet_newproducts_2017_aprilis_3

Új keményfém R6011-es központfúró hidraulikus és zsugorbefogóval is használható, számos anyagminőség megmunkálásában.

Emellett új keményfém elő-menetfúró is érkezett (R7131), amely egyes metrikus méretekben áll rendelkezésre. A belső hűtőcsatornának köszönhetően javult a szerszám teljesítménye, illetve a furatból történő forgácseltávolítás hatékonysága.

Új Pramet szerszámok

Univerzális váltólapkás marószerszámok szélesítik a Pramet kínálatát, melyek nagyolástól simításig ellátják a műveleti feladatokat. Az SOD05 sorozattal rövidülhet a szerszámcserére fordított idő és sokoldalúságának köszönhetően kevesebb szerszámra lehet szükség. A szerszám képes nyolcszög, kerek és négyszöglapkák befogására is.

Az új szerszámhoz új váltólapkákat is piacra dobott a vállalat: bővítette a nyolcszög (OD), kerek (RD) és négyszög (SD) lapkák kínálatát. A nyolcszöglapkák a geometriából adódóan nyolc vágóéllel rendelkeznek és alacsonyabb forgácsolóerőkkel dolgoznak. Az RD lapkák nagy előtolású nagyoláshoz, kis fogásmélységű profilozáshoz és lejtőmaráshoz ideálisak.

Új kínálat érkezik a kis átmérőjű marószerszámokból is (12-40 mm), ezzel is újabb gazdaságos megmunkálási lehetőséget nyújtva a felhasználóknak. Az SSO05 marók, melyek nagy fogszámmal rendelkeznek, ideálisak a fúró-maró megmunkálásokhoz.

Az új marószár mellett új, gazdaságos váltólapkákat is bemutatott a márka: a SOMT 05 lapkák négy vágóéllel rendelkeznek, általános megmunkáláshoz. Az egyoldalú lapkák akár 4,5 mm-es fogásmélységig alkalmazhatók.dormerpramet_newproducts_2017_aprilis_2

A negatív NRM esztergáló forgácstörő geometria nagyoláshoz és elősimításhoz használható rozsdamentes acélban és alacsonyan ötvözött acélokban. Mind a kétoldalú, mind a nagyobb egyoldalú lapkákon elérhető.

Az MM forgácstörő kialakítás rozsdamentes acélok, acélok és szuperötvözetek esztergálására lett kifejlesztve, mind nagyoló, mind simító műveletekhez.

További információ

A Dormer-Pramet hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]