Bemutatjuk a SOLIDWORKS 2018 új ökoszisztémáját

A SOLIDWORKS-nél nem csak kiváló termékeket állítanak elő, de rengeteg időt töltenek azzal, hogy megértsék a mérnökök igényeit és ezek tükrében fejlesszék tovább a termékportfóliót, vagy ahogy a SOLIDWORKS-nél hívják, a termék ökoszisztémát. Ez a komplex rendszer különböző szakterületek között biztosítja az együttműködést és az átjárhatóságot, legyen szó tervezésről (MACD és ECAD), gyártásról, szolgáltatásról, minőség-ellenőrzésről, beszállításról, marketingről, raktározásról és a végfelhasználókról, miközben nagy hangsúlyt fektet arra, hogy magas minőségű és könnyen használható megoldásokat nyújtson ügyfeleinek.

A SOLIDWORKS olyan ökoszisztémákat épít ki, amelyek növelik az üzleti eredményeket, felgyorsítják az innovációt és bővítést biztosítanak új piacokon, mint például a több termékes portfólió, digitális értékesítés és nyereségesség. A SOLIDWORKS a 2018-as verziójával négy ökorendszert indít útjára, amit ügyfeleik azonnal alkalmazhatnak: Tervezéstől-gyártásig, Adatkezelés, Szimuláció és IOT. Ebben a cikkben bemutatjuk az egyes rendszerekhez tartozó termékeket, azok lényegét és hogy hogyan illeszkednek a munkafolyamatokba és gyorsítják fel az innovációt.

Tervezéstől-gyártásig rendszere

A tervezéstől-gyártásig ökorendszerét az MBD (Model Based Definition) és a SOLIDWORKS Costing (Költségbecslés) megjelenésével kezdték kiépíteni. Az MBD kiválóan csökkenti a gyártási hibákat, felgyorsítja a tervezés és gyártás közti kommunikációt és csökkenti a két terület közti félreértéseket. Egy valódi digitális kapocs, ami úgy köti össze a gyártást és a tervezést, hogy jobb tervek kivitelezését teszi lehetővé. Sok nagy vállalat azért dönt az MBD alkalmazása mellet, mert még szorosabb együttműködést kíván létrehozni a tervezés és a gyártás között. A SOLIDWORKS Costing-gal pedig a gyártói szemlélet még inkább bekerül a tervezési folyamatba, míg a SOLIDWORKS Inspection segít összekapcsolni az ellenőrzési adatokat a gyártandó alkatrészek tervezésével a folyamat automatizálása közben.

A SOLIDWORKS 2018-as verziójával fog megjelenni a SOLIDWORKS CAM, a SOLIDWORKS okos gyártási folyamatában, a SMART Manufacturing-ben. Az árral és megrendeléssel kapcsolatos részletek a SOLIDWORKS 2018 kiadásakor válnak elérhetővé. A SOLIDWORKS CAM két okból igazán figyelemreméltó: a tűrés alapú gyártási funkciók és az intelligens tudásbázis miatt. A tűrés alapú gyártás a SOLIDWORKS MBD-ből olvassa be az információkat és kiszámolja, hogy milyen gyártási műveleteket érdemes alkalmazni az adott alkatrész legyártáshoz. Az intelligens tudásbázis pedig elmenti az alkalmazott gyártási módszereket és felhasználja azokat a jövőbeli munkákhoz.

Adatkezelés rendszere

Több mint 200.000 SOLIDWORKS felhasználó alkalmazza a SOLIDWORKS PDM megoldásait adatai kezeléséhez. Ez a szám jól bizonyítja a termék korszerűségét, CAD integrációját, könnyű alkalmazását és hatékonyságát, ami felhasználóinak biztos befektetési megtérülést eredményez. A SOLIDWORKS 2017-tel, a SOLIDWORKS Professional és Premium csomagok már tartalmazzák a PDM Standard adatkezelő megoldását. Így a PDM Standard-ről Premium-ra történő váltás is egyszerűen megy – nincs szükség új alkalmazások letöltésére vagy hosszadalmas procedúrákra.

A SOLIDWORKS PDM minden, a termékportfólióban megtalálható termék adatait kezeli, köztük a SOLIDWORKS Electrical-ét is (a PCB-re való fejlesztés is folyamatban van már). Az ökoszisztémia egyik kulcseleme, hogy a SOLIDWORKS PDM képes az ügyfelek minden munkafolyamatát kezelni.

A SOLIDWORKS 2018-as verziójában bemutatásra kerül a SOLIDWORKS Manage. Ez a szoftver lehetővé teszi projektek és folyamatok kezelését, kezelőfelületek és jelentések készítését. Azok számára, akik valamilyen okból nem tudnak PLM rendszereket alkalmazni, a SOLIDWORKS Manage és a Distributed Data Management forradalmi változást hoz. Az elérhetőségről, csomagokról és árakról további információkat a SOLIDWORKS 2018 bemutatóján lesz módunkban adni.

Szimuláció rendszere

Amikor 2001-ben először bemutatásra került a SOLIDWORKS Simulation, az ipar bizonyos területiről az a visszajelzés érkezett, hogy “ha egy olyan mérnök, aki nem szimulációs szakember, végzi majd a vizsgálatokat, akkor szörnyű dolgok fognak születni.” Szerencsére, ez nem így történt. A legtöbb terv rendelkezik bizonyos biztonsági tényezőkkel és kisebb eldeformálódásokkal, amiket érdemes szem előtt tartani. Sok tervezőmérnöknek a kisujjában van minden adat a termékéről, így könnyen tudják a szimulációs eredményeket értelmezni és a SOLIDWORKS Simulation funkciói széles körben nyújtanak segítséget a komplex feladatok megoldására, legyen szó szerkezeti, áramlástani vagy fröccsöntési szimulációról.

A SOLIDWORKS 2018-cal kerül bemutatásara a SIMULIA-ban megtalálható Simulation Engineer (Szimulációs mérnök) és egy új folyamat, a ‘Designer to Analyst Simulation’. A SIMULIA a SOLIDWORKS testvérterméke a Dassault Systemes-en belül és nagyon magas minőségű szimulációs termékeket nyújt elemzők és kutatók számára. A Simulation Engineer az Abgus technológián alapul, ami a nemlineáris megoldások kategóriájában piacvezető a világban. Jó hír, hogy a SOLIDWORKS ügyfelek most már egy kattintással tudnak SOLIDWORKS Simulation-ről Simulation Engineer-re váltani.

IOT rendszere

A SOLIDWORKS világszínvonalú MCAD megoldásokkal rendelkezik és az utóbbi években egyre rangosabb helyet foglal el az ECAD piacán is. Ezért is került bemutatásra a SOLIDWORKS Electrical után a SOLIDWORKS PCB, ami az egyszerűbb és intergráltabb NYÁK tervezést segíti elő. Továbbá egyre nagyobb szerepet kap az IOT infrastruktúrák fejlesztése is, mivel az ügyfelek visszajelzései alapján egyre több terméküket kapcsolják hozzá vagy kezelik ilyen rendszerek. Az IOT rendszerek kialakítását elősegíti a Xively-vel kötött partnerség, aki biztosítja az ehhez szükséges eszközöket és alkalmazásokat.

A SOLIDWORKS megújult ökoszisztémájával: Tervezéstől-gyártásig, Adatkezelés, Szimuláció és IOT megoldásaival, a SOLIDWORKS ügyfelek piacvezető termékeket és folyamatokat alakíthatnak ki.

További információ

A SolidWorks Blog oldalán.

A magyarországi forgalmazó Eurosolid weboldalán.

Megosztás
[
    ]