A Schuler Servoline-ja Red Dot Design díjban részesült a magas színvonalú formatervezésért

A zsűri több ezer termék, több napig tartó, alapos vizsgálatát követően döntött úgy, hogy a Servoline-nak ítéli a „Red Dot” díjat. Ezzel a préssorral a Schuler egy olyan egyedülálló dizájnt hozott létre, melyet a Red Dot Design díj 2017-es termékdizájn kategóriájában dönteni hivatott, szakemberekből álló bizottság a „Red Dot”, azaz „piros pont” nemzetközileg elismert minőségi védjegyével honorált.

Schuler_RedDot_post

„Az új termékdizájn célja, hogy prémium ügyfeleink részére készülő rendszereinknek olyan csúcsminőséget sugalló megjelenést biztosítson, mely kihangsúlyozza vezető szerepünket a préstechnológia területén, és azt a külső szemlélő számára is egyértelművé tegye”, mondta Stefan Klebert, a Schuler vezérigazgatója. A dizájn az ügynökségi csapatokkal együttműködésben, a németországi Esselingenben került kifejlesztésre.

Dr. Peter Zec a Red Dot Design díj alapítója és vezérigazgatója az alábbiak szerint nyilatkozott: „A díj nyertesei dizájnstratégiájukat illetően egyértelműen jó úton járnak. Felismerték, hogy a kiemelkedő dizájn és a gazdasági siker kéz a kézben járnak. A kritikus zsűri által kiosztott díj bizonyítja a díjat elnyerők magas minőségű formatervezői munkáját, és sikeres dizájnpolitikát jelez előre.”

A németországi, esseni székhelyű nemzetközi dizájnverseny világszerte elismert jelentőséggel bír. Több, mint 60 év telt el azóta, hogy a zsűri először ült össze azzal a céllal, hogy értékelje a legjobb dizájnokat.  A szakemberekből álló csapat azóta, minden évben kiosztja a kiemelkedő dizájn és innováció minőségi védjegyének számító díjat az adott év kimagasló dizájnteljesítményeinek elismeréseként.                                                                                         

A 2017-es évi versenyre a világ minden tájáról invitáltak gyártókat és tervezőket, hogy termékeiket megmérettessék. A mintegy 40 független formatervezőből, dizájnprofesszorból és szakújságíróból álló zsűri egyenként tesztelt, vitatott meg és értékelt minden egyes terméket, és döntött a díjak odaítéléséről: a tiszteletbeli, „Honorable Mention” elismeréssel a jól átgondolt, részletesen kidolgozott megoldásokat, a „Red Dot” díjjal a kimagasló minőségű dizájnokat, a „Red Dot: Best of the Best” kitüntető címmel pedig az úttörő dizájnmegoldásokat részesítette elismerésben. Idén a versenyben 54 országból összesen több mint 5500 nevező vett részt.

A 2017-es Red Dot termékdizájn díj („Red Dot Award: Product Design 2017”) legjelentősebb eseményére 2017. július 3-án, Essenben kerül majd sor egy díjátadó gála keretében, ekkor fogják átvenni díjukat a „Red Dot: Best of the Best” kategória díjazottjai. Az ezt követő „Designers’ Night” elnevezésű after-party keretében, az Esseni Red Dot Design múzeumban, díjnyertes termékek által körülvéve ünnepelnek majd a nyertesek, és ekkor kapják meg jól megérdemelt elismerő okleveleiket is. Az idei évben díjazott termékeket egy öt-hétig tartó, különleges kiállítás, az úgynevezett „Design on Stage” elnevezésű esemény keretében tekinthetik meg az érdeklődők, mely egyúttal a világ legnagyobb kortárs dizájnkiállításának is részét képezi majd.

A Red Dot Design 2017/2018-as évkönyve is 2017. július 3-án jelenik majd meg. A nemzetközi kézikönyv az év valamennyi nyertes termékét bemutatja. A termékek az Interneten is megtekinthetőek lesznek, elsősorban online prezentáció, a Red Dot App és a Red Dot 21 dizájn platform formájában.

 

További információ

A Schuler hivatalos weboldalán.