Szerszámválasztó alkalmazás Androidra, iOS-re és Windows-ra is!

A CAD/CAM programozók illetve a gépkezelők, ha szerszámot, szerszámrendszert keresnek egy feladatra, általában “visszafelé” dolgoznak. Keresnek egy szerszámot, megnézik a szerszám adatait és ezek alapján eldöntik, hogy alkalmas-e a feladatra. Azonban azoknak, akik még nem rendelkeznek évtizedes tapasztalattal, nehézséget okozhat a megfelelő szerszám gyors kiválasztása. Mi lenne, ha meg tudnánk fordítani a folyamatot? Miért ne lehetne, hogy a pontosan meghatározott feladathoz egyszerre lássuk az összes lehetséges szerszámot?

MachiningCloud_ToolingAdvisor_article

A MachiningCloud új Szerszámozási Tanácsadó szolgáltatása ingyenes letölthető alkalmazáson keresztül érhető el iOS, Android és asztali Windows rendszerekre. Az alkalmazással a rendszerben található gyártók adatbázisából az adott feladatra legjobban alkalmazható szerszámokat kereshetjük ki.

A program használata nagyon egyszerű, mivel a telepítést és gyors regisztrációt követően már kereshetünk is az adatbázisban (egy kis plusz munkával jóval többet kihozhatunk az alkalmazásból.)

Tegyük fel, hogy a feladat egy sarokrádiuszos váll kialakítása.

  1. Elsőként ki kell választanunk a gyártót, akinek a termékei között akarunk keresni, például a Kennametal-t. Válasszuk ki a Tool Adviser-t, a megmunkálás módját, ezen belül pedig a vállkialakítás módját.
  2. Második lépésben meg kell adnunk a munkadarabra és kialakítandó alakzatra vonatkozó adatokat. Ezen a fülön, ha korábban létrehoztunk az üzemben található gépek alapján saját “gépeket és főorsókat”, akkor azok adatait figyelembe véve fogja a szerszámválasztást a program elvégezni.
  3. A harmadik lépésben a stratégiát kell megadnunk, például, hogy nagyolási és simítási műveletet is akarunk-e végezni az alakzaton.

Ezzel a végére is értünk. A kiválasztott szerszámokat ezután hozzáadhatjuk projektekhez, illetve választhatunk hozzájuk szerszámbefogót, szerszámbefogó rendszert vagy akár letölthetjük a szerszám 3D-s modelljét is. Forgácsolási paraméterekre vonatkozó információt is kapunk a programból, valamint a felhasználók az üzemben található szerszámgépek adatai és a projekt adatai alapján jelentéseket és szerszámozási listákat is készíthetnek, illetve rendelést adhatnak le az applikáción keresztül.

Sajnos még nem található meg benne minden jelentős szerszám- és készülékgyártó portfóliója, de bízunk benne, hogy a közeljövőben bővülni fog a kereshető termékek köre.

orange

A programot EZEN A LINKEN lehet letölteni.

orange

A következő videó lejátszási listában további érdekességeket és hasznos tippeket találhatunk az alkalmazás használatáról:

Forrás:MachiningCloud

További információ

A MachiningCloud’s hivatalos honlapja.

Megosztás
[
    ]