Harmadik díját nyerte el az OKUMA Eco suite

Az OKUMA Eco suite teljesítmény szabályozó rendszere elnyerte a METI Minister’S Award-ot (Miniszteri Díj), a Japan Machinery Federation (Japán Gépezeti Szervezet) által szponzorált, 2016-os, 37. Energy-Efficient Machinery Awards-on (Energia-hatékony Berendezések Díjátadója).

eco_suite

Az Energy-Efficient Machinery Award-ot olyan személyeknek, vállalatoknak vagy egyéb csoportosulásoknak ítélik oda, amelyek kiemelkedő energia-hatékonyságú berendezések fejlesztésével és reklámozásával jelentős szerepet vállalnak a hatékony energiahasználat előmozdításában.

Az ECO suite egy, az OKUMA Intelligens Technológiai elemeket magába foglaló, széleskörű energia-hatékonysági rendszer, amely a megmunkálások teljes folyamata alatt monitorozza az energiafogyasztást. Az így kapott adatok alapján pedig csökkenti a felhasznált energiát, mind a forgácsolással, mind pedig az előkészítéssel töltött holt-idők alatt.

Az ECO suite négy komponensből áll, ezek az alábbiak:

  • ECO Idlling Stop (Energia csökkentés álló időben)

idling_stop

Ez a komponens különböző energiatakarékos technológiák és az OKUMA Intelligens Technológia kombinálásával csökkenti a gépek energiafelhasználását. A rendszer hatékonyságát a termikus felügyeleti rendszer adja, melynek segítségével a vezérlő pontosan meg tudja határozni, mikor és milyen mértékben van szükség a szerszámgépek egyes egységeinek hűtésére. Ennek megfelelően a hűtőrendszer csak akkor működik és fogyaszt áramot, amikor erre valóban szükség van.

idling_stop_1

idling_stop_2

Az ECO Idling Stop alapfelszereltség minden, Termo-Aktív Stabilizátoros orsóval (Thermo-Active Stabilizer – Spindle) felszerelt megmunkáló központ és multitasking szerszámgép esetében.

Működését segít megérteni, ha a gépjárműveknél használt START/STOP rendszerre gondolunk.

  • ECO Power Monitor (ECO Teljesítmény monitorozás)

power_monitor

Az ECO Power Monitor egy olyan modul, ami vizuális visszajelzést ad a berendezések energiahasználatáról. A kezelőfelületén információt kaphatunk a főorsó, a szán mozgató motorok, és egyéb elektromos egységek áramfogyasztásáról.

power_monitor_2

  • ECO Hydraulics (ECO Hidraulika)

hydraulics

Az ECO Hydraulics egy szervo irányítással szerelt hidraulikai egység. A szervo szabályozásnak köszönhetően az olaj nyomása és térfogatárama minden munkapontban a szükséges értékekre igazítható, ezzel pedig akár 63%-al csökkenthető a hidraulikus táp fogyasztása.

hydraulics_2

  • ECO Operation (ECO Vezérlés)

operation

Az ECO Operation modul azért felel, hogy a gyártás során használt különböző periféria berendezések csak addig működjenek, amíg valóban szükséges. A forgács kihordót, ködleválasztót és egyéb berendezéseket automatikusan leállítja a megmunkálás befejeztével.

Idén második alkalommal került sor arra, hogy ezt a díjat egy OKUMA terméknek ítéljék, maga a rendszer pedig ezzel a harmadik díját tudhatja magáénak. Az elsőt a 45. Machine Design Awards-on (Gépdesign Díjátadó) nyerte – az Excellence Award-ot (Kiválósági Díj) vehette át. Második alkalommal a rendszer ECO Idling Stop moduljának ítélték oda a 2016-os MM Díjat.

ForrásOKUMA

További információ:

Az OKUMA hivatalos magyarországi forgalmazója, a SMARTUS Zrt. honlapján.

Az OKUMA hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]