Egy gyár belülről: A SEAT autóipari vállalat minőség-ellenőrzési osztálya

A SEAT az egyelten autóipari vállalat, mely autóit Spanyolországban tervezi, fejleszti, gyártja és viszi piacra. A Volkswagen Csoporthoz tartozó, martorelli (Barcelona) székhelyű nemzetközi vállalat járműveinek több mint 80%-át exportálja, és autóival több, mint 75 országban van jelen. 2015-ben a SEAT forgalma meghaladta a 8,3 milliárd eurót, ami fennállásának eddigi legnagyobb eredménye, a vállalat által értékesített járművek darabszáma pedig 2007 óta most először emelkedett 400 000 fölé.

HexagonMI_seat_post

A SEAT csoport három gyártóközpontjában, Barcelonában, El Prat de Llobregatban, valamint Martorellben több mint 14 000 szakembert foglalkoztat, ezekben a központokban zajlik a rendkívül sikeres Ibiza és Leon modellek gyártása. Emellett a vállalat az Atecát és a Toledót a Cseh Köztársaságban, az Alhambrát Portugáliában, a Mii-t pedig Szlovákiában gyártja.

A multinacionális vállalat létrehozott egy Technikai Központot is, ami tudásközpontként 1 000 mérnököt foglalkoztat, akik a kutatás-fejlesztés (K+F) területén Spanyolország legnagyobb ipari beruházójának innovációs fejlesztéseiért felelnek. A SEAT már most is a legújabb hálózati technológiát alkalmazza járműveiben, a közelmúltban pedig hozzálátott a vállalat globális digitalizációjához is, a jövőbeli mobilitás elősegítése érdekében.

A Hexagon Manufacturing Intelligence a SEAT részére számos minőségvizsgálati- és folyamat-ellenőrzési rendszert biztosít, melyek közül többet is láthatunk a fenti videóban. A ROMER Abolsute Arm elnevezésű hordozható mérőrendszer alkalmazható érintéses, illetve lézer szkennelésen alapuló mérések során egyaránt. Gyors és pontos mérésekkel járul hozzá az illeszkedésvizsgálatokhoz, a kész járművek ellenőrzéséhez, valamint a Meisterbock minőségéhez és a prototípusok átvizsgálásához. Ugyancsak a prototípus-készítéssel foglalkozó központban, valamint az elkészült járműveknél alkalmazzák a Leica T-Probe eszközzel ellátott Leica Absolute Tracker készüléket, mely a bemutatott felvételen éppen egy autó belsejének minőségi vizsgálatát végzi.

A Hexagon WLS400M fehér fényű mérési rendszerét a videón egy lemezalkatrész minőség-ellenőrzése és szerelése közben láthatjuk, ugyanakkor alkalmazzák sajtolásnál, illesztéseknél és szerelésnél is. Az automata WLS400A és a 360° SIMS megoldások a gyártási folyamat során biztosítják a 3D mérés lehetőségét a jármű-karosszéria, valamint az élzárások gyártásánál, továbbá 100%-os vizsgálatot végeznek a gyártósor végén. A Hexagon horizontális karokkal rendelkező CMM gépeit szintén a gyártósor közelébe telepítették a SEAT-nál, hogy támogassa a minőségbiztosítást a szerelés és gyártás során.

További információ

A Hexagon hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]