ATOS Capsule – Nagyfelbontású és precíz optikai mérőgép minőségellenőrzési feladatokra

A braunschweigi (Németország) központú GOM GmbH új szenzorral bővíti a komplex geometriák teljes felületű 3D digitalizálására és vizsgálatára alkalmas, ATOS szenzor sorozatát. A csíkvetítéses rendszer nagyfokú precizitásának köszönhetően a minőségbiztosítás területén kitűnően használható kis és közepes méretű alkatrészek, aprólékos részletek vizsgálatára. Az ATOS Capsule többek között fogaskerekek, ipari turbinalapátok és -kerekek, vagy például orvostechnikai komponensek első minta vizsgálatait tudja elvégezni. A mérőrendszer a termék CAD-től számított eltérései mellett GD&T (geometriai méretek és tűrések) adatokat és további részletes információkat is automatikusan szolgáltat.

GOM_ATOS_pic1

A GOM ATOS 3D szkennerek mára az optikai méréstechnika standardizált eszközeivé váltak. Az ATOS Capsule olyan, a GOM által már bizonyított technológiákat egyesít, mint a Blue Light technológia és a Triple Scan alapelv, mindezt pedig egy csúcskategóriás készülékházban egyesíti, amely ipari környezetekben maximális védelmet biztosít a por, vagy a fröccsenő vízzel szemben. Az unibody ház ellenálló kialakításának köszönhetően a szenzorral minden körülmények között az automatizált alkalmazásoktól elvárt folyamatbiztonság, és precíz mérési eredmények érhetők el. Az ATOS Capsule a standardizált ATOS ScanBox mérőcellával együtt teljesen automatizált mérésekre és vizsgálatokra is alkalmas. Az ATOS ScanBox a GOM által a gyártási és megmunkálási folyamatok hatékony minőség-ellenőrzésére kifejlesztett, komplex 3D optikai mérőgép. Az ATOS ScanBox-szal a Capsule szenzor teljesen automatizált méréseket és vizsgálatokat tesz lehetővé.

GOM_ATOS_Capsule_pic2

A különböző méretű alkatrészek méréséhez és alkalmazásokhoz flexibilis és részben mobil megoldások is rendelkezésre állnak. Az ATOS Plus kiegészítő fotogrammetriai szenzorral egyidejűleg vizsgálhatók a nagyobb méretű, illetve egymástól különböző termékek az ATOS ScanBox mérőcellában, mialatt a mérések általános pontossága is növekszik.

ATOS_GOM_CAPSULE_pic3

Az ATOS Capsule kétféle, 8 illetve 12 millió pont / scan (pps) adatsűrűségre képes változatban kerül a piacra, változtatható méréstartományokkal. A szenzor kis méretei, tömege és kis mérési távolsága tovább egyszerűsíti az eszköz gyakorlati használatát.

További információ

További információk a GOM GmbH weboldalán.

A GOM mérőrendszerek kizárólagos magyarországi forgalmazója, az R-Design Studio honlapján.

Megosztás
[
    ]