A Fusion 360 nagy dobása 2017-ben a lemezmegmunkálás támogatása

Az új évet újdonságok bevezetésével kezdi az Autodesk. A 2016 novemberében bemutatott új megoldások mostantól megtalálhatók a Fusion 360-ban.

Autodesk_eagle_article

A lemezmegmunkálás és a szétválasztás-egyesítés funkció komoly lehetőségeket rejt a termékfejlesztés folyamatára nézve. Az újításokkal a Fusion 360 újrarajzolja a tervezőszoftverekről alkotott képet, hiszen ez egy integrált CAD, CAM és CAE rendszer, felhőalapú adattárolással.

Ha összehajtjuk, CAM

Az egyik legfontosabb tényező a Fusion 360 újításának megszületésében a közösségi nyomás volt: már régóta igényt tartottak a felhasználók a lemezmunkák CAM programba integrálására. Jelenleg az új megoldást meghívásos alapon tesztelik a felhasználók. Eddig ez a funkció nem volt elérhető a szoftverben, nem lehetett lemezalkatrészek megmunkálását közvetlenül a CAM szoftverre bízni. Az új verzió azonban képes lesz egyetlen munkamenetben kezelni a lemezalkatrészek vágásához tartozó szerszámpályákat. Szóval, ideje munkára fogni a vízsugaras-, lézer- és plazmavágó berendezéseket, mert az új CAM rendszerfunkciók megdolgoztatják őket!

Csapatmunka

A szoftverfejlesztők tudják, hogy a csapatmunka a kulcsa a hatékony fejlesztésnek. Ennek ellenére a hardverfejlesztők kevésbé hisznek ebben a megközelítésben – egyelőre. A Fusion 360 ’branch-and-merge’ funkciója (az elérhető tech verzióban) lehetővé teszi a felhasználók számára az új ötletek integrálását az eredeti modellbe, kompatibilitási nehézségek nélkül. Így elkerülhető a rozoga, instabil modellfák építése, vagy a felesleges fájlmásolatok létrehozása, hogy visszatérhessünk az eredeti modellhez. A tervezés egy demokratikus folyamat és a ‘szétválasztás-egyesítés’ funkció használatával biztosak lehetünk abban, hogy a legjobb terméket állítjuk össze.

Határtalan lehetőségek

Ebben a hónapban a Fusion 360 pár lépéssel közelebb került a rivaldafényhez a tech kiadás bevezetésével. Ez tette lehetővé, hogy a cég észak-amerikai felhasználókat vonjon be, meghívásos alapon a program tesztelésébe. A csapat arra fókuszált, hogy a Fusion 360 a lehető legrugalmasabb formáját öltse, és mindenki számára elérhető legyen, függetlenül attól, hogy az érdeklődő Chromebook-ot, iPad-et, vagy Linux operációs rendszert használ. ’A szoftvernek kell követnie a tervezőt és nem fordítva.’

Fusion_360_main

„A sas leszállt”

Az Autodesk novemberben jelentette be, hogy hamarosan érkezik az ECAD bővítmény a Fusion 360-ba. A fejlesztés még folyamatban van, de igyekeznek újabb és újabb információkat szolgáltatni az érdeklődőknek. Amióta az Autodesk részévé vált, a fejlesztők rohamtempóban dolgoznak az új funkciókon. Az Autodesk EAGLE új előfizetői lehetőségként jelenik meg: azok, akiknek szükségük van a PCB design-ra, ingyenes próbaverzió és limitált előfizetői lehetőségek közül választhatnak.

Még csak február van, de a Fusion 360 már most nagyszerű meglepetéseket hozott a felhasználóknak. Mindez előre vetíti azt is, hogy a szoftver fejlődése szempontjából izgalmas évnek nézünk elébe.

További információ

Az Autodesk hivatalos weboldalán.