WNT Magyarország Kft. több, mint tíz éve a magyar piacon, 3. rész

A WNT több mint 11 éve hozta létre magyarországi leányvállalatát, amelyet a kezdetektől Győrvári Péter irányít, akinek úttörő feladatot kellett vállalnia, hogy megnyissa a piacot a WNT Magyarország előtt. Az értékesítési adatok is jól mutatják, hogy ez sikerült. Győrvári Péter felel a két éve létrehozott romániai leányvállalatért is. Vezetőként itt ismét megmutatta a WNT-re jellemző úttörő szellemiséget: gyorsan és hatékonyan kialakított egy működő vállalatot, amely sikeresen lép a WNT Magyarország nyomdokaiba.

Átütő üzleti koncepciójával, világos vállalati filozófiájával, erős karakterével, ügyfélközpontú működésével és nem utolsósorban komoly műszaki tudásával a WNT a minőségi szerszámok vezető szállítójává fejlődött Európában. A vállalat immár 29 éve tevékenykedik a forgácsolószerszámok szakértőjeként. Ezalatt számos európai országban létrehozott fiókvállalatokat, amelyek ugyanazokkal az eszmékkel és ugyanazzal a vállalati filozófiával folytatják üzleti sikereit.

Interjú Győrvári Péterrel, a WNT Magyarország ügyvezető igazgatójával

wnt_gyorvari_peter_pic6

Győrvári Péter, a WNT Magyarország Kft. ügyvezető igazgazója

A WNT a 90-es években kezdte el más európai országokban is alkalmazni sikerének receptjét, a „Total Tooling = Minőség x Szolgáltatás²” koncepciót. A cég 2005-ben alapította meg leányvállalatát Magyarországon. Győrvári Péter ügyvezető igazgatónak nem csak a csapat összeállítása volt a feladata (amely ma már 13 rendkívül motivált és hozzáértő munkatársból áll), hanem egy teljesen új ügyfélhálózat létrehozása is. „Kezdetben a WNT teljesen ismeretlen volt a magyar piacon. Akkoriban nem volt elég a koncepciónkról beszélni – napról napra bizonyítanunk kellett. Ez maximális ügyfélközpontúságot teremtett nálunk” – mondta Győrvári Péter a kezdetekről. „Ma már az ügyfelek és a versenytársak körében is ismertek vagyunk a piacon. A versenytársak ezért minden lehetőséget megragadnak, hogy fogást keressenek rajtunk. Mi örülünk ennek, mert ez arra kényszerít minket, hogy folyamatosan fejlődjünk” – tette hozzá. Magyarországon hasonlóak a gyártók elvárásai, mint Európa többi részén, ezért vezetett itt is sikerre a WNT koncepciója. „A nagyfokú műszaki szakértelem, a szerszámok minősége és a gyors szállíthatóság számít az ügyfeleinknek” – magyarázta Péter, majd hozzátette: az üzleti kapcsolat a bizalomra épül. „A csapatunk számára természetes ennek a bizalomnak az építése.” Egy évvel ezelőtt a magyarországi értékesítő vállalat új kihívást kapott: a WNT leányvállalatot hozott létre Romániában, amelynek az irányítását a magyar vállalatra bízta. Győrvári Péter és csapata számára ez azt jelentette, hogy mindent újra a nulláról kellett kezdeni – ezúttal idegen országban és idegen kultúrkörben. Ez a megfelelő csapatszellem nélkül lehetetlen lett volna. „Jó volt látni, ahogy a teljes csapatunk azon dolgozott, hogy a román vállalatot is sikerre vigye. A jövőben is folytatjuk a vállalati értékeink és a Minőség x Szolgáltatás² koncepciónk erősítésért annak érdekében, hogy növeljük a magyarországi piaci részesedésünket és megerősítsük a romániai pozíciónkat.”

A cikk korábbi részei az alábbi linkeken tekinthetők meg:

WNT Magyarország Kft. több, mint tíz éve a magyar piacon, 1. rész

WNT Magyarország Kft. több, mint tíz éve a magyar piacon, 2. rész

Forrás:WNT Magyarország Kft.

További információ

A WNT Magyarország Kft. hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]