Precíz, hatékony és gyors fogaskerék gyártás az EMAG VLC 200 GT megmunkáló központtal

A fogaskerekek, mint a váltók legfontosabb alkatrészei, kiemelt figyelmet kapnak mind a tervezés, mind a gyártás során. A megfelelő minőséghez elengedhetetlen a feladatnak mindenben megfelelő megmunkáló központ használata.
High-precision, efficient hard machining of passenger-car gearwheels

A személygépkocsik energiaátviteli rendszere az egyik leginnovatívabban fejlődő ipari ágazat. A váltóknak és alkatrészeiknek feladata a megfelelő dinamikájú vezetési élmény biztosítása, alacsonyan tartott fogyasztási értékek mellett. A váltók mindemellett egyre kisebb és könnyebb alkatrészekké válnak, illetve egyre több fokozat közötti váltást tesznek lehetővé. A fejlesztők számára az egyik legfontosabb kérdés az egyedi fogaskerekek gyártása. A nagy mennyiségben és sok változatban készülő alkatrész gyártása magas szintű termelékenységet kíván, illetve precizitást, gyorsaságot és ellenőrzést.

Kimondottan fogaskerékgyártásra tervezve

A magas minőségi elvárásoknak megfelelő gyártást garantál az EMAG VLC 200 GT többfunkciós eszterga- és köszörűgép. Minden részlete kimondottan a fogaskerekek megmunkálását szolgálja. Az összes művelet gyors egymásutánban egy befogásban elvégezhető. A főorsón keresztül történő előgyártmány adagolás jelentősen felgyorsítja a gyártást és csökkenti a mellékidőket. A kieső idők minimalizálása érdekében az EMAG optimalizálta a védőburkolatok zárását.

Amikor a munkadarab megérkezik a megmunkálási pozícióba, a szorítást követően először a csúcsfurat kialakítása és a vállak megmunkálása történik meg. Ezt követően a köszörülési művelet már gyorsnak bizonyul: mindossze néhány mikron anyagot kell eltávolítani a munkadarabról.

Gazdaságos fenntartás és rugalmasság

A fentieken túl a szerszámozási költségek csökkennek, mivel sokkal kevesebbet kell használni a köszörűkorongot. Ezáltal a palást elhasználódása jelentősen lassabb és ritkábban van szükség a beszabályozására is. A magas forgácsolási minőség érdekében beépített mérőtapintók segítik a munkadarab-méretek ellenőrzését (átmérő és szélesség). A fejlesztők külön figyelmet fordítottak a nagy ajtókra, így a szerszámgép teljes belső tere könnyen elérhető a gépkezelő számára, amikor karbantartás miatt szüksége van rá.

Bizonyítottan megéri a beruházást

“Optimistán tekintünk a termék piaci szereplésére, bízunk benne, hogy az elképzelésünk megállja a helyét”, mondta Dr. Guido Hegener, az EMAG Maschinenfabrik ügyvezető igazgatója. “Már most számos megrendelés érkezett gépgyártó partnereinktől a szerszámgépre.” – A másik nagyon fontos előny, amihez az ügyfelek hozzájuthatnak, a kompakt méret, és így a kis területigény. Mérete és sokoldalúsága rugalmasan használhatóvá és könnyen telepíthetővé teszi a szerszámgépet. “Minden esetben garantáljuk a fogaskerék-gyártóknak, hogy a mérhetőségre fejlesztett rendszereinkkel igazi értéket kapnak a pénzükért.”, tette hozzá Hegener.

További információ

Az EMAG hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]