Pontos, hatékony köszörülés a Palmary kínálatában

A korszerű, innovatív köszörűgépeiről ismert Palmary a múlt évben két új berendezést is bemutatott, amelyek gyors, hatékony megmunkálást és megnövekedett termelékenységet jelentenek a palást- és furatköszörülési feladatokban.

2016_03_16_Grindtec_Palmary_3

Az 1998-ban alapított, tajvani székhelyű Palmary fő profilja a nagy pontosságot biztosító furat-, palást-, csúcs nélküli-, vertikális-, sík- és szelepköszörű gépek gyártása. A lassan két évtizede működő vállalat folyamatos innovációinak és technológiai központú szemléletének köszönhetően, mára 170 fős, szakképzett alkalmazotti körrel és kiváló nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik – berendezéseiket a világ 40 országába exportálják.

2016-ban bemutatott két új gépük – az OCD-3265M2 palástköszörű és az OIG-150S furatköszörű – tökéletesen illeszkedik a vállalat precíziót, tökélyt és kiválóságot ígérő portfóliójába.

Rendkívüli pontosság

A Palmary OCD-3265M2 palástköszörű, többorsós kivitelének köszönhetően számos különböző méretű darab megmunkálására képes. Az egyszeri befogásnak köszönhetően a belső és külső átmérő, illetve a csonkok köszörülése gyorsabban és nagyobb pontossággal végezhető. Az OCD M2 sorozat középső tagjaként, a gép köszörűcsúcsai közti távolság 650 mm, a megmunkálható munkadarabok átmérője maximum 300 mm, súlya pedig 150 kg lehet.

2016_03_16_Grindtec_Palmary_2

A B-tengely forgófeje automatikus meghajtással rendelkezik, legkisebb beállítható – 0.001 fokos – szöge pedig azonnali pozicionálást és kiváló köszörülési pontosságot tesz lehetővé. A gép, a különböző alkalmazásokhoz két köszörűkoronggal is felszerelhető.

Abszolút hatékonyság

A beállítási és módosítási idő csökkentése érdekében, a Palmary OIG-150S furatköszörűnél a munkadarabok be- és kirakodása párhuzamosan történik; ennek érdekében vibrációs adagolóval és munkadarab-rendező eszközzel is felszerelhető. Tovább gyorsítja a rakodás folyamatát a gép mágneses befogófeje, amivel könnyedén kezelhetőek a megmunkálni kívánt darabok.

2016_03_16_Grindtec_Palmary_1

A gép könnyű kezelhetőségéről a Palmary által fejlesztett Mitsubishi PLC vezérlő panel gondoskodik, de az ügyfél kérésére az OIG-150S az alap CNC vezérlővel is felszerelhető. Szintén választható extra a nagyobb pontosság érdekében a CBN köszörűkorong, valamint a digitális, lineáris- vagy folyamatközi mérőeszköz.

A nagy tekintélynek örvendő Palmary újfent bizonyította magas kompetenciáját a hibátlan, precíziós köszörülés területén. Bemutatott berendezéseik, a terület haladási irányának indikátoraiként, nagyszerű alapot kínálnak a jövő köszörülési tendenciáihoz.

További információ:

A Palmary hivatalos magyar forgalmazója, az Optimum Hungária Kft. honlapján.

A Palmary hivatalos honalpján.

Megosztás
[
    ]