Még gyorsabb prototípusgyártás – Stratasys F123 sorozat

A legújabb Stratasys 3D nyomtató egyesíti az irodai 3D nyomtatás igényeit a magas minőségű gyártással és a kimagasló mérnöki pontossággal. Az eddigieknél egyszerűbb és gyorsabb a 3D nyomtatással készülő prototípusok tervezése és létrehozása.

A rapid prototyping – vagyis gyors prototípusgyártás – izgalmát és innovációját frissíti fel a Stratasys legújabb, F123 3D nyomtató sorozata. A berendezések a tervezőcsapatok és designerek munkáját hivatottak megkönnyíteni, illetve biztosítani az additív technológiák megjelenését a legtöbb irodában és iskolában.

Lenyűgöző megjelenés, kimagasló képességek

Az F123 sorozat három különböző típust foglal magába, melyek külső megjelenését a BMW Designworks tervezőstúdió álmodta meg, a belső tulajdonságokat pedig a Stratasys szakértői adták hozzá. Így olyan széleskörűen alkalmazható 3D nyomtatók jöttek létre, amelyek érintőképernyős kezelőfelülettel, szinte zajmentes kivitelben kerülhetnek a felhasználási helyükre. A gyártást folyamatosan felügyelhetik a munkatársak bármilyen mobileszközről, illetve a korábban időigényes fájlkonvertálást is egyszerűsítették: a gép a GrabCAD integrációjával időveszteség nélkül állítja elő a szükséges STL fájlokat.

f123-series-3d-printers-stratasys

A tervezők célja a megjelenéssel a termék erős belső tulajdonságainak hangsúlyozása volt. Andre de Sails, a Designworks kreatív igazgatója elmondta, hogy olyan designt szántak a nyomtatónak, ami nem csak jól mutat, de minden eleme a funkcionalitást szolgálja. Elképzeléseiket a robotika fejlődése és megoldásai inspirálták.

Magas minőség és könnyű kezelhetőség 

Amellett, hogy egy egyszerűen használható konstrukcióra törekedtek a tervezők, az is céljuk volt, hogy a lehető legjobb minőségű nyomtatást kapják a felhasználók. Az F123 sorozat nem egy egyszerűsített változata a legjobb Stratasys 3D nyomtatóknak, hanem egy kompakt, ám igazán jó minőségű berendezés; képes a mérnöki tervezésben megkövetelt pontossággal és ismétlőképességgel legyártani a termékeket. Akár négy különböző anyaggal, tíz eltérő színnel dolgozhat, többféle eljárással, a felhasználói igényeknek megfelelően. 

A ‘Fast Draft Mode’ lehetővé teszi a gyors, PLA anyagból történő nyomtatást, mellyel a leggyorsabban és a legolcsóbban készíthetők el a konstrukció ellenőrzésére szolgáló mintadarabok. Az ASA és ABS anyagokkal pedig akár ipari szinten alkalmazható erős, stabil, jó ismétlési pontossággal készülő alkatrészeket lehet nyomtatni. 

Teljes 3D nyomtatási és tervezési folyamat egyetlen eszközzel

Az F123 készülék célja átfogó megoldást nyújtani a tervezés 3D nyomtatással történő kiegészítésére, legyen szó fogyasztási cikkekről, vagy precíziós alkatrészekről. A Stratasys korábbi felmérései azt mutatták, hogy a felhasználók számára a nyomtatható anyagok és a kezelhetőség a legfontosabb szempontok. Így megalkották az új sorozatot, amely egyszerű kezelhetőség mellett szolgálja ki a legmagasabb minőségi igényeket. A folyamatot a koncepció ellenőrzésétől, a design validációján keresztül a funkcionális tesztekig végigkísérik ezek a nyomtatók; mindezzel jelentősen megkönnyítik a fejlesztés folyamatát.

Stratasys_F123 Series_Removing a part

A legújabb Stratasys nyomtató tehát alkalmas bármely fejlesztési stádiumban történő használatra, ehhez többféle technológia és anyag használata járul hozzá. A folyamatos mobil felügyelet megkönnyíti az együttműködést és az időbeosztást, a hálózatos megoldások pedig a csapatmunkát. Ráadásul a gép kompakt mérete miatt kisebb irodákban, vagy akár osztálytermekben is telepíthető, megkönnyítve a technológia terjedését és ismertségének növelését.

Forrás:Stratasys

További információ

A Stratasys Blog hivatalos weboldalán.