Hogyan tervezzünk vízvágáshoz megfelelő alkatrészeket?

Az alkatrészrajzok pontossága és részletessége az automata gyártásban, illetve a CAD-CAM programok használatával még fontosabbá vált: a számítógép nem kérdez rá azokra a dolgokra, amire a szakember rákérdezhetett volna. Minden apróbb hiba, vagy rosszul húzott vonal látszódni fog a gyártott alkatrészen. Az OMAX mérnökei összegyűjtöttek néhány tipikus hibát és azok megoldását, amelyek abrazív vízvágással készülő darabok tervezésénél jól jöhetnek.

omax_intelli_max

A számítógéppel vezérelt vízvágó gépek egyik nagy előnye, hogy egyszerűen, néhány kattintással elkészíthetők a rajzok, vagy akár fotót, szkennelt dokumentumot is importálhatunk. Ám a lehetőségnek árnyoldala is van: így még könnyebben tudunk hibákat létrehozni az alkatrészrajzon. Például egy jól megtervezett 20 cm-es darab a rossz beállítások miatt végül elkészülhet 20 mm-esként, vagy fordítva; tehát minél gondosabban készítjük a rajzokat és a modelleket, annál pontosabb lesz a gyártásunk. 

Az alábbiakban néhány önellenőrzési lehetőség és hibaforrás olvasható, melyek nem csak a vízvágott alkatrészek modellezésében és rajzkészítésében hasznosíthatók, hanem bármilyen alkatrész létrehozásakor.

1. Dolgozzunk megfelelő méretaránnyal és méretezéssel!

Amikor valamely CAD programban rajzolunk, használjunk 1:1 méretarányt, így elkerülhetők a gyártás során fellépő méretezési problémák. A legtöbb szoftverben átskálázásra is van lehetőség, így a modell véglegesítése előtt még módosíthatunk a méretarányon. Szintén problémát jelenthet az angolszász és a metrikus mértékegységek használata és az átváltás, érdemes tehát ezt is ellenőrizni a gyártás előtt.

2. Csak az legyen a rajzon, ami szükséges!

omax_part_drawing_vizvagas

Duplikált vonalak, egymáson futó kontúrok, nyitott hurkok és felesleges pontok nélkül rajzoljunk! A CAD-CAM konvertálás során minden, a rajzon megjelenő vonal, vagy geometriai elem befolyásolja a szerszámpályákat. Épp ezért az összes funkcióját tekintve felesleges vonalat el kell távolítani a rajzról. Az Intelli-MAX LAYOUT szoftver használóinak könnyebbség, hogy a Cleaning Utility funkció felismeri és jelöli az ilyen geometriákat.

3. Győződjünk meg róla, hogy a rajzolt méretek egyeznek a valós méretekkel!

A CAD és CAM programok számára a szerkesztett méret jelenti a gyártásban alkalmazott méretet, hiába szerepel más szám a rajzon. Az automatizált gyártásban így kiemelten fontos, hogy a méreteket a modellen, vagy az alkatrészrajz alapját képező geometriákon is módosítsuk. CAM program generálásakor a tűrésmezőket is figyelembe kell venni, nem mindegy, hogy a mérethez képest hogyan helyezkedik el a tűrésmező (alsó és felső határméretek helyzete).

4. Csak egy alkatrész szerepeljen a rajzon!

Lehetséges, hogy egy fájlban több alkatrész rajzát is elkészítjük, esetleg a korábbi változatok is szerepelnek a nyomtatási területen kívül. Ugyanakkor a konvertálás előtt nagyon fontos, hogy csak az az alkatrész maradjon a fájlban, amelyik gyártásához programot kívánunk generálni. A felesleges vonalakhoz hasonlóan, az ilyen skiccek is számíthatnak a szerszámpálya generálásában és problémát jelenthetnek a gyártásban.

5. Tartsuk szem előtt a tömörítés és a konvertálás minőségét!

A legtöbb konvertálási műveletben a simított görbéket apróbb egyenes szakaszokra tördelik a szoftverek. Ez a gyártásban is okozhat minőségi problémákat, amennyiben szigorú előírások vonatkoznak a termékre. A gyártó azt javasolja, hogy konvertálás helyett importáljuk a fájlokat, így például az OMAX szoftverében LAYOUT-ként kell meghívni a kívánt AI vagy más CAD szoftverrel készített rajzokat. Így elkerülhető a tömörítésből származó torzulás.

Forrás:OMAX