A termelőüzemek levegőjének tisztasága kulcsfontosságú – LNS Fox olajköd elszívók

A gyártóüzemek levegőjének tisztaságára vonatkozóan számos szabályozás hatályos. Mindezek célja a megfelelő munkakörnyezet megteremtése és fejlesztése, tehát a fenntartható gyártás hosszú távú biztosítása. Ahhoz, hogy a termelőegységek megfelelhessenek a követelményeknek, többféle kiegészítő berendezésre lehet szükségük.

LNS_levegoszurok

Az LNS Fox olajköd elszívó berendezések az üzemi levegő tisztítását végzik a gyártótól megszokott magas színvonalon, minden olyan szabvány figyelembevételével, amely az üzemi levegő tisztaságára vonatkozik. Jó hatásfokkal és biztonságos üzemeltetési feltételekkel képesek a munkatérből elszívni a levegőt, az abban található káros anyagokkal és adalékokkal együtt.

LNS Fox WS 2 légszűrő berendezések

A svájci gyártó többféle kapacitással forgalmaz olajköd elszívó berendezéseket, ezek közül a WS 2 sorozat óránként 250-2000 m3/órás áteresztésre képes. Hatékonyságuk a tesztek alapján 99,7%-os, ehhez pedig könnyű kezelhetőség és hosszú élettartam társul.

prevotex_lns_ws_pic

A szűrés három lépésben történik. Az első, ún. előszűrő szakaszban egy három betétből álló szűrőkazettán áramlik át a közeg, így ez az első lépcső már önmagában is 92%-os hatékonyságot biztosít. Lassan és jó hatásfokkal vezeti el a vízmolekulákat, valamint nagy mennyiségű részecskét szűr ki a levegőből.

A második szakaszban (centrifugális szűrés) egy speciálisan kiképzett járókerékre áramlik a levegő. Az így fellépő centrifugális erő hatására kicsapódnak az újrakondenzálódott részecskék a levegőből. A harmadik, végső szűrési szakasz a megnövelt szűrőtér. A 99% feletti hatékonyságot az üvegszálból készült berendezés garantálja. A szűrő felügyeletét egy nyomásmérő szenzor látja el, amely egyértelmű jelzést ad a kezelőknek a szűrőbetétek telítődésekor. 

LNS_WS-2_szuresabra

Az LNS által forgalmazott légszűrő berendezésekkel az üzemben keletkező szálló porszemcsék korszerű szűréstechnikai megoldások segítségével eltávolíthatók. Mindezt a lehető legnagyobb rendelkezésre állási idő garantálásával, tehát a szerviz igény minimalizálásával kínálja. A gyártó által kínált szerszámgép perifériák alkalmazásával a minőségi munkavégzés alapját jelentő tiszta munkakörnyezet érhető el.

További információ

Az LNS termékek magyarországi forgalmazója a Prevotex Hungary Kft. hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]