A hatékony Dormer szerszámok a felhasználókat segítik

Speciális alkalmazásokban is jól teljesítő szerszámokat kínál a 2016 második felében bevezetett új termékeivel a Dormer Pramet vállalat. A kúpsüllyesztők és felfúró szerszámok a felhasználók igényeit, és az iparág sajátosságait figyelembe véve lettek kifejlesztve, így megbízhatóak és jól teljesítenek.

Ponthegesztett kötések szétfúrása

felfuroszerszamok_dormerprametA lemezalkatrészek rögzítésekor, egymáshoz illesztésekor alkalmazott ponthegesztések szétválasztására kiváló megoldás a hegesztések fúrása. Ehhez azonban speciális fúrókra van szükség. A Dormer Pramet erre az igényre reagálva építette be termékportfóliójába az A723-as sorozatot. A HSS-E, kobaltos gyorsacélból készült szerszámok magas hőmérsékleten is megőrzik kiváló keménységi és szilárdsági tulajdonságaikat. A pontos megmunkálás és megfelelő merevség érdekében rövid szárkialakítású szerszámokról van szó, amelyek keresztélét úgy fejlesztették, hogy az élettartam a lehető legmagasabb legyen.

Popszegecsfúrók

A szerszámátmérő sorozatot az autó- és vasútiparban leggyakrabban alkalmazott szegecs- és csavarátmérőknek megfelelően alakították ki. A 120°-os kúposságnak köszönhetően a lemezalkatrészek fúrása még stabilabb és pontosabb lehet (A123-as széria). A kúposság mellett természetesen a kereszt- és főél kialakítása is a központosítást szolgálja. Az A119 széria szerszámai ún. kettős fúrószerszámok, melyekkel még nagyobb termelékenység érhető el.

Új fúrókészletek a megváltozott piaci igényekhez

Nem csak ezeket az új fúrószerszámokat, hanem új fúrókészleteket is találunk a kibővített kínálatban. Ilyen fúrókészlet a 19 darabos A087-es készlet, mely TiN bevonatos, általános alkalmazású fúrókat tartalmaz (A002), illetve a 19, vagy 25 darabos A108-as fúrókészlet korrózióálló acélokhoz (A188-as fúrók).

Kúpsüllyesztők kézi és gépi megmunkálásokhoz

kupsullyesztok_dormerpramet

Az új Dormer süllyesztőfúrók mind kézi, mind gépi megmunkálás esetén megbízhatóan alkalmazhatók: a lelapolással rendelkező szárnak köszönhetően stabil befogást, biztonságos rögzítést érhetnek el a felhasználók. Többféle változatban, így három lelapolással, vagy hatszög szárral is választhatók a befogás jellegétől és módjától függően. 

Anyagminőségüket tekintve HSS gyorsacél és HSS-E, kobaltos gyorsacél anyagból is készülnek szerszámok, ezáltal kiváló szilárdság és merevség érhető el a megmunkálás során. 

Forrás:Dormer Pramet

További információ

A Dormer Pramet cégcsoport hivatalos weboldalán.