WNT Magyarország Kft. több, mint tíz éve a magyar piacon, 2. rész

A WNT több mint 11 éve hozta létre magyarországi leányvállalatát, és két éve a romániai egységet, amelyet szintén a magyarországi ügyvezető irányít. A bővülés, és a válság utáni gazdasági fellendülés hívta életre a logisztikai központ beruházását, majd bővítését.

Átütő üzleti koncepciójával, világos vállalati filozófiájával, erős karakterével, ügyfélközpontú működésével és nem utolsósorban komoly műszaki tudásával a WNT a minőségi szerszámok vezető szállítójává fejlődött Európában. A vállalat immár 29 éve tevékenykedik a forgácsolószerszámok szakértőjeként. Ezalatt számos európai országban létrehozott fiókvállalatokat, amelyek ugyanazokkal az eszmékkel és ugyanazzal a vállalati filozófiával folytatják üzleti sikereit.

A logisztikai központ – a vállalat szíve

A 2009-es gazdasági válság után jelentősen megnőtt a WNT-nél a kereslet. A vállalat kezdte kinőni a logisztikai rendszerét és nehezen tudta teljesíteni a vállalásait. Ezt látva a társaság újra elővette a válság előtt már felmerült ötletét és elindította a modern logisztikai központ beruházását, amely a munkaerőköltség növekedése nélkül többszörösére növelte a hatékonyságot. Az új rendszer 2011 szeptemberében kezdte meg a működését. Ezzel lehetségessé vált mintegy 3.000 rendelés és több mint 8.500 komissiózás különösen hatékony végrehajtása. A cél, hogy az SAP rendszerben 19 óráig rögzített rendelések kiszállítása 100%-ban ugyanazon a napon elinduljon.

wnt_raktarozas_pic1

Talán meglepő, de az alkalmazott automata technológia nem a szerszámiparból származik, hanem a gyógyszeriparból, ahol szintén sok kis tétel gyors összeállítására és szállítási előkészítésére van szükség. A WNT ezt a rendszert dolgozta át a saját céljainak megfelelően: gyógyszerek helyett minőségi szerszámok automatikus tárolására és komissiózására.

A 3, egyenként 21 szintes raktári folyosón kb. 15.000 tároló edény áll rendelkezésre, amelyek akár 8 féle terméket is tartalmazhatnak. Szintenként egy (összesen 63) szállítókocsi van szolgálatban, amely 3 m/s sebességgel szállítja a rendeltetési helyére a számítógép által bekért dobozt. A 16 és 19 óra közötti időszak rendkívül mozgalmas a logisztikai központban. Ebben az időszakban érkezik be a napi rendelések 40%-a, ezért biztosítani kell, hogy ekkor az alkalmazottak és a gépek is maximális teljesítménnyel dolgozzanak.

A rendszer megbízható működését látva 2014-ben úgy döntött a vállalat, hogy a raktári folyosók számát 3-ról 5-re, a komissiózási helyek számát pedig 4-ről 6-ra növeli. Ezzel mintegy 25.000 tároló edényre és több mint 110.000 tároló helyre bővült az automatizált raktár kapacitása. Így az automatizált komissiózó rendszer a jelenlegi napi 10.000 rendelési tétel kb. 90%-át tudja feldolgozni.

A cikk első része az alábbi linken tekinthető meg:

WNT Magyarország Kft. több, mint tíz éve a magyar piacon, 1. rész

Forrás:WNT Magyarország Kft.

További információ

A WNT Magyarország Kft. hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]