Új szereplő Magyarországon az esztergák piacán az M+E-től

Új szereplő érkezett a magyarországi szerszámgépek piacára a japán Nakamura-Tome esztergákkal. A kizárólag eszterga jellegű gépeket fejlesztő vállalat standján Ryota Fuke, a vállalat igazgatóhelyettese beszélt a cég filozófiájáról és az újonnan kialakított magyarországi viszonteladói kapcsolatukról az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft-vel.

A 2016-os JIMTOF kiállításon számos új géppel és új informatikai szolgáltatással felvonuló Nakamura-Tome hazánkban még a kevésbé ismert gyártók közé tartozik, a japán piacon viszont már 1960 óta jelen vannak gépeikkel. A Kenichi Nakamura által alapított cég már a kezdetektől kizárólag esztergák és esztergaközpontok fejlesztésére fordította figyelmét, így az évtizedek során kiemelkedő tapasztalatra tettek szert az esztergák és eszterga-maró központok tervezésében.

nakamura_tome_jimtof_2016_article_1

Első CNC vezérlésű gépüket 1982-ben mutatták be. Termékpalettájukon azóta CNC vezérlésű esztergaközpontok, multifunkciós eszterga-maró központok, illetve több orsós és több revolveres esztergák is megtalálhatóak, de az üvegmegmunkáló gépeikkel jelen vannak az IT szektor beszállítói között is. Japán legnagyobb globális CNC eszterga gyártója, mivel termelésének több, mint 70%-t külföldön értékesíti.

nakamura_tome_jimtof_2016_article_3

Videóinterjúnkban Ryota Fuke kiemelte, hogy gépeik pontossága elsősorban a nagy merevségű gépszerkezetnek köszönhető. A nagy merevségnek és a multifunkciós képességeknek köszönhetően érik el a kimagaslóan jó ciklusidőket.

A Nakamura-Tome vállalat régóta jó kapcsolatot ápol a FANUC-kal, gépeikben is csak FANUC vezérléseket használnak, míg a szoftvert saját maguk fejlesztik. Az új 3D Smart Pro rendszerükkel egyszerűen elvégezhető és jelentősen felgyorsítható a gépek programozása.

nakamura_tome_jimtof_2016_article_2

Magyarországon 2015-ban kezdte meg az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. a Nakamura-Tome gépek forgalmazását. Ryota Fuke ezzel kapcsolatban elmondta, hogy kiemelt fontosságú számukra, hogy a végfelhasználók a lehető legjobb támogatást kapják, ezért igyekeznek a lehető legjobb viszonteladókat megtalálni az egész világon.

További információ

A Nakamura-Tome gépek magyarországi forgalmazója az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft.

Megosztás
[
    ]