Új Hurco alapmodell, nem alap felszereltséggel

A VM10-es modell az évek során a Hurco belépő szintű megmunkáló központjából, a VM1-ből nőtte ki magát, amely a gyártó folyamatos fejlesztéseinek és újításainak köszönhető.

A lineáris mozgástartomány kibővült, nagyobb szerszámtárral kerülnek forgalomba a gépek, a főorsó fordulatszáma és a gyorsjárati sebesség pedig megemelkedett. De az orsó- és az orsón keresztüli hűtés kialakítása is a fejlesztések eredménye.

Hurco_VM5i_post

Ez a látványos és gyors fejlődés helyet hagyott egy újabb belépő szintű CAT/BT40 modellnek, a VM5i megmunkáló központnak, amely a Hurco Open House rendezvényén került bemutatásra 2016 októberében.

Fontos tulajdonsága a szerszámgépnek a kis helyigénye, főleg annak ismeretében, hogy az X, Y, Z irányban 457 mm, 356 mm és 356 mm mozgástartománnyal rendelkezik. Szállítását és telepítését megkönnyíti a kis méret: akár olyan gyártócsarnokokban is könnyen elhelyezhető, ahol csupán 1,65 m széles, és 2 m magas ajtó áll rendelkezésre.

A jó minőségű felépítmény öntvény gépágyat, lineáris vezetékeket és Yaskawa elektromos hajtásokat tartalmaz. A főorsó teljesítménye 7,5 kW, 8000 ford./perc sebességnél; a szerszámcserélő pedig teljesen automatikusan vált a 16 férőhelyes szerszámtárban elhelyezett szerszámok között.

A szerszámgépet a Hurco Max5-ös vezérlőjével lehet megvásárolni, így egy megbízható, széleskörűen alkalmazható ipari vezérléshez jutnak a felhasználók. 19″-os érintőképernyős LCD kijelző tartozik hozzá és billentyűzet, amelyek a gépkezelőnek megfelelő pozícióba forgathatók 90°-os tartományban.

Megemlítendő továbbá, hogy az Ultimotion szoftverkiegészítő szintén jár a szerszámgéphez, mellyel a tengelymozgások szabályozhatók egy fejlett algoritmus segítségével, szoftveres úton. Ennek előnye, a hardveres szabályozással szemben, hogy minimálisra csökken az irányváltoztatások miatti lassulás a tengelyek mentén. Tehát a ciklusidőben jelentős javulás tapasztalható: akár a harmadára is visszaeshet a megfelelő szabályzással. Ráadásul a rezgések, vibrációk mértéke is kisebb lesz, ami jobb felületi minőséget biztosít a megmunkált darabokon.

Forrás:Hurco

További információ

A Hurco hivatalos weboldalán.