Pontosabb és hatékonyabb a kis átmérőjű alkatrészek gyártása

A rúd alapanyagok adagolásának pontossága és gyorsasága kulcsfontosságú a hatékony megmunkálásban. A kis átmérőjű munkadarabok készítésénél, főleg, ha hosszú rúdanyagról van szó, fokozottan nő a kihajlás lehetősége. A megfelelően kiválasztott rúdadagolókkal azonban az ilyen jellegű problémák is elkerülhetők.

A svájci LNS vállalat harminc éves tapasztalatát használja fel termékeinek folyamatos fejlesztésében. Így olyan alkalmazásokhoz is kiváló minőségű berendezéseket biztosítanak, mint a kis átmérőjű, két-három méter hosszúságú rúdanyagok adagolása.

prevotex_lns_express_112

Automata száladagoló rendszerek kis átmérőkhöz

Az LNS által kínált rendszerek közül az Express 112 és a Tryton sorozat tagjai alkalmasak kis átmérőjű alapanyagok adagolására. Mindkét típusról elmondható, hogy fix- és mozgó főorsóházú esztergákhoz is használhatók. CNC esztergákhoz illeszthetők, illetve betárazási lehetőséggel vannak ellátva, így magas szintű automatizálás is elérhető a használatukkal.

Express 112 száladagoló rendszer

Típusában ez a legkisebb helyigényű LNS rúdadagoló berendezés. Hatékonyságát az innovatív Hydrobar® rúdvezetési rendszerének köszönheti, amellyel kimagasló pontosságot érhetnek el a felhasználók, magas üzembiztonság mellett. Szervohajtással biztosítja a rúdanyag egyenletes és pontos mozgatását, az akadálymentes adagolást pedig a tolóegység lineáris megvezetése garantálja. A szálak vezetését elasztomer csatornák végzik, amelyek a teljes hosszon, egészen a főorsóban történő rögzítésig megtámasztják az alapanyagot.

prevotex_lns_rudadagolo_burkolat

Az Express 112 ergonomikus kivitele a gépkezelő kényelmét szolgálja, egyszerű kezelhetőséget biztosítva a felhasználóknak. Emellett természetesen a biztonság is kiemelt szerephez jut, ezért a rúdanyag betárazását a burkolat eltávolítása nélkül végezheti a személyzet. Mivel az adagolást ilyenkor sem kell leállítani, értékes időt takarít meg az üzemeltetőknek. Ugyanezt a célt szolgálja a maradványhossz automatikus eltávolítása: a külön kialakított rendszer a maradékot eltávolítja, helyet biztosítva az új alapanyag betöltésének.

Ahhoz, hogy a szerszámgéppel megfelelően együtt tudjon dolgozni, a főorsó szinkronizációs rendszere biztosítja a rúdanyag és a főorsó mozgásának összehangolását. Mindezt a legmagasabb fordulatszám és előtolás értékek esetén is képes biztosítani a rendszer.

prevotex_lns_rudadagolo_adagolo

A száladagolókkal kapcsolatban az egyik legfontosabb kérdés a rugalmasságra, az átállás gyorsaságára vonatkozik. Az Express 112 rúdadagoló rendszer vezető csatornái automatikus beállásúak, 0,8-12 mm-es szálanyagok tárolására és vezetésére képesek. Külön szerszámok használatát nem igényli a feltöltésük, így igen gyorsan és egyszerűen feltölthetők a tárak. A többnyelvű, könnyen kezelhető vezérlés segítségével az átállások és a váltások sem jelenthetnek problémát a felhasználók számára.

Tryton száladagoló berendezések

A Tryton szériás száladagolók csakúgy, mint az Express 112 rendszer, jól illeszthető CNC esztergákhoz. Rugalmassága és hatékonysága az előbbiekben bemutatott rúdadagolóhoz mérhető. Ugyanazzal a Hydrobar® rúdvezetési rendszerrel van ellátva, mely egy megbízható hidrodinamikus kenési rendszer. Lényegében a hidraulikaolaj nyomása támasztja meg, illetve központosítja a vezetékben a rúdanyagot, ezzel pontos, gyors és egyenletes adagolást biztosítanak a gépek.

prevotex_lns_tryton

Kiemelendő továbbá a Tryton 107 W száladagoló, amely a kis átmérőjű (1-7 mm), ám igen hosszú (2-3 m) alapanyag adagolásában hatékony. Ez a berendezés is képes akár 14 db előre betáplált alapanyagrudat tárolni úgy, hogy a feltöltés adagolás közben is teljes biztonságban elvégezhető.

A sokoldalú és széles körben alkalmazott rúdadagolóknak köszönhetően a gyártás felgyorsítható, a megfelelő megvezetés pedig garantálja, hogy még a nagy sebességű adagolás esetén se forduljon elő az alapanyag károsodása.

További információ

Az LNS termékek magyarországi forgalmazója a Prevotex Hungary Kft. hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]