Menetfúrás és menetformázás a Dormer legújabb szerszámaival

A Dormer legújabb menetfúró kínálata az általános, mindennapi használathoz és a hőkezelt, nehezen megmunkálható anyagok megmunkáláshoz kínál megoldásokat. Emellett a vállalatcsoport menetformázó termékköre is tovább bővült, így újabb menettípusok megmunkálása végezhető el Dormer szerszámokkal.

altalanos_menetfurok_dromer

Menetfúrók általános felhasználásra

Az új szerszámok HSS, gyorsacél minősége megbízható merevséget nyújt a kézi és gépi megmunkálásokhoz az autó-, repülőgép-, illetve olajiparban tevékenykedő cégek számára. A szerszám anyaga a megmunkálás stabilitását még elégtelen merevségű befogás esetén is képes biztosítani.

Az új menetfúrók DIN szabvány szerinti méretekben, metrikus-, metrikus-finom-, valamint csőmenetes kivitelben is elérhetők. Kialakításukat tekintve egyenes horonnyal, vagy csavart hornyokkal is választhatók, tehát a megmunkálás jellegétől függően garantálják az optimális forgácselvezetést. Az új termékpaletta átmenő- és zsákfuratok kialakításához is tartalmaz alkalmas szerszámokat.

Menetfúrók hőkezelt anyagok megmunkálására

A Dormer tömör keményfém szerszám kínálata folyamatosan bőHSS_menetfurok_dormervül, így a nehezen megmunkálható anyagok menetkialakításaihoz is választhatunk a sorozatból menetfúrókat. Az új szerszámok 3D mélységig használhatók az iparban egyre elterjedtebben alkalmazott hőkezelt acélok menetes furatkialakításához. 

A keményfém menetfúrók akár 63 HRC-re edzett anyagok megmunkálást is képesek hatékonyan elvégezni, így a felhasználók számára könnyen alkalmazható, termelékeny megoldást jelentenek. Ahogy az általános felhasználású menetfúrók, úgy a keményfém fúrók is választhatók egyenes és csavart hornyú kialakítással, illetve többféle bevonattal, a megmunkálandó anyag tulajdonságaitól függően.

Menetformázók

A meglévő termékpaletta bővítéseként a Dormer kínálatában megjelentek a metrikus-finommenetes, durva- és finom colos menetes profilú menetformázók is. Az új szerszámok olajzó hornyokkal, és szerszámon keresztüli hűtésre alkalmas kivitelben is elérhetők, mind átmenő-, mind zsákfuratok megmunkálásához.

A menetformázókkal magasabb minőségű menetek készíthetők, melyek kiváló szilárdsági tulajdonságokkal bírnak. Az új szerszámok HSS-E, kobaltos gyorsacélból készülnek, így rendkívül széles azon anyagok spektruma, amelyek hatékonyan megmunkálhatók vele. Az elérhető bevonattípusok a megmunkálás nyomatékigényét csökkenthetik, illetve jobb felületi minőség kialakítását teszik lehetővé. 

menetformazok_dormer

Forrás:Dormer Pramet

További információ

A Dormer Pramet cégcsoport hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]