Jobb minőség és gyorsabb végrehajtás az alkatrészek vizsgálatában

Amikor a bonyolult alkatrészek öntésével foglalkozó Alphacasting által használt tradicionális mérőeszközök kudarcot vallottak egy új megbízásnál, a cégnek gyors, hatékony megoldásra volt szüksége. A Creaformhoz fordultak és nem kellett csalódniuk – a vállalat metrológiai csapata és az általuk installált HandySCAN 3D kézi szkenner segítségével könnyedén teljesíthették a megrendelést.

Az 1991-ben alapított, Kanadában és az USA-ban egyaránt működő Alphacasting cég gyorsan a világ egyik vezető vállalatává vált a viaszkiolvasztásos precíziós öntésben. Portfóliójukban több, mint 120 különböző típusú ötvözet található, köztük alumínium, rozsdamentes acél, szénacél, titánium és egyéb különleges ötvözetek.

alphacasting-previewA cég az innovatív, korszerű öntvények előállítására specializálódott, termékeit így elsősorban olyan iparágaknak készíti, mint a szállító- vagy a repülőipar. Az Alphacasting az évek során irigylésre méltó hírnevet szerzett magának, melyet az ügyfelek megrendeléseivel kapcsolatban tanúsított minőségnek, pontosságnak, megbízhatóságnak, alkalmazkodóképességnek és időben történő kiszállításnak köszönhet. Kétségtelen, hogy az általuk tökéletesített szigorú minőségi ellenőrzések az alkatrészek bevizsgálásában, hivatásuk iránti elkötelezettségük gyümölcse.

A kihívás

Az Alphacasting, az általa gyártott alkatrészek magas minőségű bevizsgálásához olyan hagyományos eszközöket használ, mint a konvencionális fix koordináta-mérőgépek, röntgensugaras rendszerek, mérőkörzők vagy befogók. Steven Kennerknecht, az Alphacasting Mérnöki csapatának alelnöke szerint azonban, a kellő mérési adatok – gyors – megszerzéséhez ezek a technológiák legjobb esetben is épphogy elégségesek.

Ez kiváltképpen igaznak bizonyult a cég legutóbbi projektje esetében, melynek során egy alumínium öntvényt kellett fejleszteniük a Bombardier vállalat Global Express szériás, ultra hosszú üzleti repülőgép, kenőanyag- és tisztító szivattyújához. A projekt hónapokig tartott volna, tekintve a számos mérési sorozatot, amelyet annak érdekében kellett volna végezni, hogy az alkatrészek pontosan a specifikációk szerint készülhessenek. Ezért egy új megközelítésre volt szükség, hogy a mérések idejét csökkenteni lehessen, az alkatrészek kifogástalan minőségének biztosítása mellett.alphacasting-393x450

“Nagyon fontos, hogy minden mérési sorozatot elvégezzünk egy új öntvény fejlesztése esetében, – főként, ha egy olyan összetett darabról van szó, mint ez – hogy jobb rálátásunk legyen a korábbi változtatások hatásaira és meghatározhassuk, milyen módosításokra van szükség a következő mérési sorozathoz”, magyarázta M. Kennerknecht. A hagyományos módszer, az azzal járó időigényes beállítás, lassúság és a magas minőségű adatok hiánya miatt tehát egész egyszerűen nem működhetett.

 

A Creaform megoldása

creaform_handyscan3dAz Alphacasing a Creaformhoz fordult segítségért. A HandySCAN 3D metrológiai minősítésű kézi szkennert a cég kifejezetten olyan iparágaknak fejlesztette, amiknél a hibátlan minőségellenőrzés nem tűr kompromisszumokat (pl.: repülőipar).

Az Alphacasting szoros együttműködésben dolgozott a Creaform tapasztalt 3D metrológiai szakembereivel, hogy a szükséges felületi vizsgálatokat elvégezhessék. “A csapat a HandySCAN 3D-t használta, amivel az egész öntvényt gyorsan lehetett szkennelni. Létfontosságú volt a felület 100%-ának letapogatása és a vizsgálati riportok elkészítése, hogy fény derüljön a szükséges változtatásokra, illetve, hogy meg lehessen bizonyosodni arról, elegendő anyag áll rendelkezésükre a megmunkáláshoz. 49600-10394569A szkennelt adatok minősége lehetővé tette számunkra, hogy jobb döntéseket hozhassunk és csökkenthessük a fejlesztési időt”, tette hozzá M. Kennerknecht.

A Creafrom csapatának professzionalizmusa nem maradt észrevétlen. “Biztosították számunkra azokat a minőségi adatokat, amik megszerzésére időben szükségünk volt. Nem csak az győzött meg minket, hogy milyen gyorsan zajlott a beállítás, a szkennelés és a riportok elkészítése, hanem, hogy a cég szakemberei milyen magas felkészültségről tettek tanúbizonyságot a szkennelés terén.”

ForrásCreaform

További információ:

A Creaform hivatalos magyar forgalmazója, a Werth Magyarország Kft. honlapján.

A Creaform hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]