Fémtömbből forgácsolt bicikli

A Milton Keynes-i székhelyű North Bucks Machining Ltd. egy forgácsolt mountain bike vázzal demonstrálta az OPEN MIND Technologies hyperMILL® CAM suite nyújtotta lehetőségeket.

hypermill_mountainbice_frame_1

Steward Palmer, a vállalat mérnöke vezette be a családi vállakozásban a hyperMILL® CAM rendszert annak érdekében, hogy hatékonyabban kihasználhassák a meglévő öttengelyes megmunkáló központot. A szoftver kimagaslóan hatékony megmunkálási stratégiáival megvalósíthatta személyes álmait is: tömeg-optimalizált és hegesztés nélkül szerelhető downhill mountain bike vázat hozott létre.

https://www.youtube.com/watch?v=fIvIqs3Z6eg

A vázkeret, a nyergcső és a lengőtag egy-egy alumíniumtömbből, forgácsolással lett kialakítva. Ezeknél a megmunkálásoknál Palmer előnyt kovácsolt a hyperMILL® MAXX Machining performance csomag nagyoló moduljának eszközeiből. A nagy teljesítményű forgácsoló stratégiák (HPC) nagyobb anyagleválasztási volument tettek lehetővé a vállalat számára, rövidebb idő alatt. Palmer elmondta “A hyperMILL® használatával mindössze másfélfél óra alatt végeztünk a vázkeret forgácsolásával. Ez korábban két órát és húsz percet vett igénybe, tehát nagyjából negyven százalékos időmegtakarítást értünk el.”

Az alumínium váz tömege mindössze 7 kg, ezt pedig egy 165kg-os anyagtömbből hozzák létre. Palmer számára az újabb kihívás, hogy a váz össztömegét 5 kg-ra csökkentse.

hypermill_mountainbice_frame_2

Tökéletes felület

A hyperMILL® által felkínált simítási és finishelési stratégiák is nagyon fontosak a North Bucks Machining Ltd. számára, mivel nem vetik alá az elkészült munkadarabokat másodlagos felületkezelési eljárásoknak. Az OPEN MIND CAM szoftverének köszönhetően a pályagenerálás és a megmunkálás minősége lehetővé teszi a megfelelő felület kialakítását a megmunkálóközponton végzett műveletek során.

 Forrás:OPEN MIND Technologies

További információ

Az OPEN MIND Technologies hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]