AMADA lézergépek a 2016-os EuroBLECH-en

Idén rendezték a 24. EuroBLECH Nemzetközi Lemezmegmunkálás-technológiai Vásárt a németországi Hannoverben, október 25. és 29. között. Az iparági kiállításon több, mint 1500 kiállító, köztük az AMADA is képviseltette magát. Jelen cikkünkben a japán cég által bemutatott lézervágógépekről írunk részletesebben.

EuroBLECH AMADA LASER

A kanagawai központú AMADA 1946-ban alakult meg, akkor még elsősorban fűrészszalagok gyártására specializálódva. A vállalat kitartó munkájának és folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően mára világszerte ismert márkává vált – kezdetben élhajlító gépeikről, később pedig NCT stancolóikról és lézervágó gépeikről. Sikereinek köszönhetően az AMADA mára 80 vállalatával, a világ 70 országában van jelen.

Az idei EuroBLECH-en a cég fő koncepciója az “Ügyféli érték létrehozása a legújabb technológiákkal” volt, ennek megfelelően élhajlító és lézervágó gépeik mellett bemutatták legújabb gyártási megoldásaikat is (AMADA IoT “V-factory”, AMADA Machine Monitoring). Az alábbiakban a bemutatott lézervágó gépeket vesszük górcső alá.

FLW ENSIS AJ fiber lézer hegesztő cella

Az egyedi ENSIS technológiával felszerelt FLW AJ a lézeres hegesztés új korszakát jelenti, hiszen egy olyan celláról van szó, amelynek kibocsátott hullámhossza töredéke a hagyományos lézerekének. Ennek a fejlesztésnek az előnyei elsősorban a nagy rugalmasságot igénylő hegesztési feladatoknál élvezhetők, segítségével ugyanis az anyagtípusok és -vastagságok széles skálája hegeszthető, így többek között mély behatolású hegesztést is végezhetünk vele. Az új rendszer ráadásul energiatakarékos kialakítással rendelkezik, valamint karbantartása is egyszerűbb, hiszen rezonátora nem használ tükröket a lézersugár előállításához.

AMADA FLW AJ

ACIES 2515 AJ

A látogatók első ízben találkozhattak az AMADA legújabb innovációjával, az ACIES 2515 AJ fiber lézervágó-stancoló kombigéppel, amely kiváló teljesítményt nyújt a non-stop megmunkálásban. Az új berendezés 4 kW-os lézerforrással és 300 kN-os stancoló kapacitással rendelkezik, ennek ellenére fogyasztása meglepően alacsony.

Az ACIES 2515 AJ berendezésbe számos megmunkálási folyamatot integráltak, az AMNC 3i vezérlő pedig gondoskodik arról, hogy ezek végrehajtása egyszerűen, problémamentesen történjen. A berendezés szerszámtára 300 szerszám befogadására képes, melyeket a gép automatikusan cserél, akár megmunkálás közben is. Az AMADA új gépe tehát elsősorban a nagy termelékenységet és rugalmasságot igénylő lézervágásban jelent kiváló megoldást.

AMADA ACIES 2515 AJ

LCG 3015 AJ

Az LCG AJ fiber lézergépek sikereire építve az AMADA tovább bővíti ezt az univerzális termékcsaládot, mely mostantól 6 és 9 kW-os kivitelben is elérhető. Az új gépekkel a japán vállalat elsősorban a nagy anyagvastagság mellett történő gyors, minőségi megmunkálásra szeretne megoldást nyújtani. Ennek megfelelően felszereltség tekintetében sem spóroltak a készítők: az új gépek automatikus fúvóka cserélővel, hulladék kihordó szalaggal, valamint vágási és lyukasztási felügyelettel lesznek elérhetőek. Az LCG 3015 AJ új modelljei szintén AMNC 3i vezérlést kaptak, a saját kategóriájukban így minden vevői igénynek megfelelnek.

AMADA LCG 3015 AJ

ENSIS 3015 AJ

Az idei hannoveri vásáron először került bemutatásra az AMADA ENSIS 3015 AJ fiber lézervágógép továbbfejlesztett, 3 kW-os változata is, amely ugyanazt a lézersugár irányítást kapta, mint az FLW ENSIS AJ hegesztő cella. Ennek köszönhetően a kis és nagy anyagvastagságú darabok egyaránt megmunkálhatóak, magas minőség, megbízhatóság és tökéletesen egyenletes felületek mellett. A vállalat mérnökei – a korábbi modell magas specifikációit is tovább fejlesztve – az új berendezést egy 8 állomásos fúvóka cserélővel és az új WACS II hűtéssel látták el, ezzel is garantálva a hatékony, folyamatos működést és nagy termelékenységet.

AMADA ENSIS 3015 AJ

[nggallery id=347]

További információ:

Az AMADA gépek hivatalos magyarországi forgalmazója, az EPL-Tech honlapján.

Az AMADA hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]