3D szkennelés és nyomtatás könnyedén, otthonról

A 3D digitalizációval és nyomtatással foglalkozó kínai vállalat, a Shining 3D, az idei Las Vegas-i CES-en első ízben mutatta be régóta várt kézi 3D szkennerét, az EinScan Pro+-t, valamint asztali 3D nyomtatóját, az Einstart-C-t.

scan_print

A tavalyi CES-re látogatók emlékezhetnek a kínai tech cég EinScan Pro 3D szkennerjére, ami akkor óriási port kavart négy szkennelési módjának köszönhetően. Fejlesztésében elsődleges szempont volt a fogyasztói és kereskedelmi alkalmazhatóság a gyártás, gépészet, design, fejlesztés, tesztelés, művészeti felhasználás, animáció és emberi testmodellezés területein.

Szkennelés…

3dshining_scan

Az EinScan Pro+-szal, a Shining 3D nagyban épít az előd, Ein-Scan Pro sikereire, miközben számos új funkciót is bevezet. A fejlesztések között találhatunk kézi magas felbontású szkennelés módot (Handheld HD Scan), ami rendkívül nagy sebességet tesz lehetővé anélkül, hogy az az adatrögzítési minőség rovására menne. Az egyképes szkennelés kapacitását is növelték, így most lényegesen gyorsabban – 1.6-szoros sebességgel – végezhető. Bevezetésre került emellett egy új modul is, az , melyet gyors szkennelés üzemmódban használhatunk, az EinScan Pro és Pro+-ban egyaránt.

Elérhető továbbá egy új fizetési opció is, a Rapid Registration (Gyors Regisztráció), melyet a licenc vásárlása után választhatunk ki.

 

…és nyomtatás

3dshining_print

A Shining 3D másik nagy újdonsága, az Einstart-C egy stílusos, kompakt, olvasztott izzószálas (FFF/FDM) 3D nyomtató. A berendezés hatékonyan kombinálja a korszerű tulajdonságokat és hozzáférhetőséget, egyszerű, könnyen kezelhető megoldást kínálva professzionális és kezdő felhasználóknak egyaránt.

Az Einstart-C egyfúvókás nyomtatófejjel van felszerelve és maximum 6 x 6 x 6 colos (~15 x 15 x 15 cm) tárgyak nyomtathatóak vele, politejsavból. Az eszközt, biztonsági funkciói otthoni és iskolai használatra is ideálissá teszik: a zárt rendszerű kivitel megakadályozza a nyomtató működése közben felléphető sérüléseket, égéseket, a szenzorok pedig gondoskodnak arról, hogy nyitott ajtókkal ne lehessen elindítani a nyomtatást. Az új modell három beépített szenzort kapott, emellett pedig csúcstechnológiás automata kalibrálási funkcióval is rendelkezik. A nyomtató kalibrálási folyamatai így teljes mértékben automatizálhatók, a magasságérzékelők pedig kompenzálják a nyomtatás közben fellépő esetleges magasságkülönbségeket.

Az Einstart-C három nyomtatási módban használható: különálló nyomtatóként lehetőségünk van az USB pendrive-ról történő kapcsolatmentes nyomtatásra; használhatjuk asztali számítógépről; illetve Wi-Fi kapcsolaton keresztül is nyomtathatunk vele.

Hozzáadott extraként a felhasználók szabadon hozzáférhetnek a Shining 3D hatalmas online könyvtárához a 3DKer.com website-on. Innen pár kattintással számtalan 3D modellt letölthetünk és nyomtathatunk az Einstart-C-vel. Az eszköz 4GB-os flash memóriájának köszönhetően pedig a rendszer automatikusan menti is a fájlokat nyomtatás előtt.

Forrás3ders

További információ:

A 3D Shining hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]