3D nyomtatás, mint versenyelőny az úszószemüvegek tervezésében

A gépipari prototípusok egy jelentős része napjainkban 3D nyomtatással készül. Miért lenne ez máshogy a mindennapi használati tárgyak, akár a sportfelszerelések terén? A technológiát kihasználva a vezető sportszergyártók is felgyorsítják tervezési és tesztelési folyamataikat.

Az úszók és vízi sportok kedvelői között jól ismert SPEEDO már öt éve használja a Stratasys Objet350 Connex 3D nyomtatóját az úszószemüvegek tervezéséhez. A fejlesztőközpontban a mérnökök a legújabb változtatásokat így már nem csak a képernyőn tanulmányozhatják, hanem kézzelfogható, valós méretű, nyomtatott termékeken is.

A Nottingham-i kutatóközpontban a SPEEDO termékfejlesztésért felelős mérnökei dolgoznak a márka újdonságain. Itt használják a 3D nyomtatást is arra, hogy a sorozatgyártás előtt ellenőrizhessék a konstrukciót. Természetesen nem az úszódresszek nyomtatására kell gondolnunk: az úszószemüvegeket, valamint az egyéb kiegészítő termékeket (például tenyérellenállásokat, papucsokat, vagy úszósapkákat) nyomtatnak. A tervezésben elsősorban a validálási időt csökkentette az új technológia bevezetése: korábban hetekig is eltarthatott, mire egy-egy prototípus és annak vizsgálata elkészült.

speedo-goggles-3d-printing

Az alkalmazott 3D nyomtatóval szemben a termékek jellegéből adódóan számos elvárást támasztottak. Ezek közül ki kell emelni az Objet350 Connex képességét a többféle anyaggal történő nyomtatásra. Amikor szemüvegek prototípusait készítik, a mérnökök számára fontos, hogy a különböző anyagminőségeknek megfelelően, eltérő műanyagokból nyomtassák ki a prototípust. Ezt a Stratasys gépével könnyen meg tudják tenni, hiszen ez a nyomtató az elkészített modellnek és a programozásnak megfelelően különböző anyagokkal készíti el az egyes rétegeket. Így lehetőség van más műanyagból nyomtatni a lencsét, a keretet, illetve a gumírozott részeket.

Az elkészített prototípusokat pedig valódi használati környezetben tesztelik: az angliai kutatóközpont Aqualab medencés tesztlaborjában kell teljesíteniük. Ahhoz, hogy valódi termékteszteket folytathassanak és ez alapján kezdhessék meg a sorozatgyártást, elengedhetetlen, hogy a termelésben alkalmazott anyagok tulajdonságaihoz hasonlító jellemzőkkel rendelkezzenek a vizsgált darabok. Amennyiben a víz alatt is megfelelőek a szemüvegek, illetve az úszófelszerelések, gyorsan megkezdődhet azok sorozatgyártása.

speedo-goggles-3d-printing-stratasys

A SPEEDO mérnökei szerint a 3D nyomtatással gyorsabban és a számítógépes szimulációknál pontosabban tudják felmérni a termékek jellemzőit, kevesebb javításra van szükség a fejlesztés későbbi, illetve a gyártás fázisaiban. Ezzel pedig innovatívak és versenyképesek lehetnek a profi sportfelszerelések piacán is.

Forrás:Stratasys