3D fröccsöntött áru kiemelő megoldás aszimmetrikus elemekhez a DENSO-tól

Az aszimmetrikus elemek gyors és megbízható kezelése már nem jelenthet gondot a jövőben, hála a DENSO, az EnShape (már a Cognex része) és az Eyefeeder közös fejlesztésű 3D fröccsöntött áru kiemelő megoldásának.

Maga a fejlesztés egy 3D fröccsöntött áru kiemelő rendszerből, egy rugalmas alkatrész adagolóból és egy kis, 6-tengelyes robotból áll, segítségével pedig az alkatrészek azonosítása, visszakeresése és pozicionálása 1.4-1.5 mp alatt végezhető, ami 40 percenkénti ciklusnak felel meg.

denso_3dbinpicking_post

Fejlett 3D felismerés

Ellentétben a konvencionális képfeldolgozó megoldásokkal, amelyek csak a szimmetrikus alkatrészek felismerésére alkalmasak, ez az új rendszer felismeri és feldolgozza az aszimmetrikus, összetett alkatrészeket is, még akkor is, ha azok rendezetlenül (pl.: egy random halmazban) vannak elhelyezve. Ilyen esetben a rendszer érzékelő szoftvere továbbítja az információt az Eyefeeder-nek, ami ezek után a megfelelő pozícióba rázza a rendezetlen alkatrészeket. Mindez az EnShape nagy teljesítményű 3D felismerő technológia és – az eszközök közti adatáramlást is kezelő – DENSO rugalmas robot vezérlő közti kollaborációnak köszönhető.

Páratlan gyorsaság

Ez a megoldás lényegesen gyorsabb feldolgozási sebességet kínál, amelynek kulcsa a szkennelt elemek gyors felismerésében rejlik – a rendszer 300 ms alatt képes azonosítani az alkatrészeket. Ennek biztosítása érdekében, használat előtt a rendszer kameráját az EnShape szakemberei külön kalibrálják az egyes alkatrészekhez, melyek maximális hosszúsága 250 mm, maximális súlya pedig 300 g lehet.

ForrásDenso

További információ:

A Denso hivatalos honlapján.