WNT Magyarország Kft. több, mint tíz éve a magyar piacon, 1. rész

A WNT eddigi fennállása során igazi sikertörténetet írt: 29 évvel ezelőtt két fővel jött létre Németországban, egy Kempten melletti kis tanyán, ma pedig világszerte 19 országban van jelen. A cég korán felismerte, hogy ügyfélközpontú tanácsadással, jó minőségű szerszámokkal és rendkívül gyors szállítással eredményes lehet a piacon. A „Total Tooling” fogalommal ezt az eredeti elképzelést viszi tovább, változatlan tartalommal.

wnt_szerszam_pic4

Kezdettől fogva fontos szerepet kaptak a kiváló minőségű szerszámok, amelyeket a WNT katalógusa foglal össze. A katalógust minden leányvállalat országában a helyi nyelven jelenik meg és több mint 50.000 szerszámot tartalmaz, minőségi leírásokkal és forgácsolási adattáblázatokkal. A szerszámok kiváló minőségét a gondosan kiválasztott gyártók és beszállítók biztosítják, akikkel a WNT hosszú évek óta áll üzleti kapcsolatban. Közéjük tartozik a WNT anyavállalata, a kiváló minőségű szerszámok gyártójaként ismert Ceratizit is.

Azonban a legjobb szerszám sem igazán hasznos, ha nem áll rendelkezésre, amikor szükség van rá. Erre is megoldást kínál a „Total Tooling“ koncepció. A WNT katalógusában található szerszámok 99%-a azonnal rendelkezésre áll, és a rendelést követő munkanapon az ügyfél kezében lehet. Ehhez nem kell mást tenni, mint felhívni az ügyfélszolgálat ingyenes telefonszámát, vagy bejelentkezni a WNT online áruházába. A 19 óráig leadott rendelések a következő munkanapon megérkeznek az ügyfélhez.

Ennél is gyorsabban juthat szerszámhoz az ügyfél a Tool-O-Mat szerszámkiadó automata segítségével, amely közvetlenül az ügyfél gyáregységében működik és a legfontosabb szerszámokat tartalmazza. Ez egyértelmű előnyöket nyújt az ügyfélnek: mindig rendelkezésre állnak a legfontosabb szerszámok, és az ügyfélnek nem kell foglalkoznia az utánpótlással. Ha fogytán van a készlet, akkor az automata értesíti erről a WNT-t, és rövid időn belül megtörténik a feltöltés. Ezzel megszűnnek a készlethiányok.

A WNT-nél nincs minimális rendelési mennyiség – se a Tool-O-Mat-nál, se az egyéb rendelési módoknál. Ez is azt mutatja, hogy a WNT-nél az ügyfél igényei az elsődlegesek.

wnt_tools_pic8

A koncepció másik fontos alkotóeleme a WNT tanácsadási szolgáltatása. A cég nem egyszerű értékesítőket alkalmaz, hanem a forgácsolásban jártas szakembereket, akik értékesítés-orientált kiegészítő képzéssel rendelkeznek. Beszélik az ügyfelek nyelvét, és saját személyes tapasztalataikat és műszaki tudásukat is fel tudják használni a tanácsadáshoz. Az alkalmazástechnikusok telefonon is segítséget tudnak nyújtani a felhasználással kapcsolatos speciális kérdésekben, így gyakran távolról is meg tudják oldani a problémákat. A szakmai segítségnyújtásnak ez a formája különösen értékes az ügyfelek számára, mert bizalmat teremt és biztonságot nyújt a munkafolyamatok során.

Minőségi szerszámok, hozzáértő szakmai tanácsadás és maximális rendelkezésre állás: ezekre a pillérekre épül a vállalat sikere és a német határokon túllépő növekedése. A WNT a 90-es években kezdte el más európai országokban is alkalmazni sikerének receptjét. Első leányvállalatát Nagy-Britanniában alapította, amelyet Olaszország, Franciaország és Hollandia követett. Terjeszkedését ezután a kelet-európai országokban folytatta: Lengyelország mellett Magyarországon is létrehozott értékesítő vállalatot. Az ezekben az országokban elért, folyamatosan javuló értékesítési adatok is igazolják, hogy a WNT koncepciója kitűnően működik.

Total Tooling = Minőség x Szolgáltatás2

  • képzett műszaki szaktanácsadók
  • 50.000 termékből álló katalógus
  • a termékek 99%-a 24 órán belül szállítható
  • a 19 óra előtt leadott rendelésekre másnapi kiszállítás
  • nincs minimális rendelési mennyiség
  • egyszerű, bürokráciamentes rendelés és kiszolgálás
  • telefonos rendelésfelvétel és műszaki tanácsadás 8:30-tól 19:00-ig
  • online megrendelés a nap 24 órájában a WNT online shopján keresztül

A cikknek folytatása következik.

Forrás:WNT Magyarország Kft.

További információ

A WNT Magyarország Kft. hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]