Újdonságok a Radan 2017-es verziójában

A Radan 2017-es verziója a korábbi évek tendenciáját folytatva tovább növeli a lemeztechnológiai gépek programozásának hatékonyságát, biztonságát és sebességét.

A Radan a fémfeldolgozó ipar sokat használt CAD-CAM szoftvere, melynek megoldásai nélkülözhetetlenek a lemez- és csőszerű alkatrészek tervezésére és megmunkálására (kivágás/lyukasztás, kontúrvágás, előgyártmány optimalizálás, élhajlítás).

Jelen cikkünkben részletesebben is bemutatjuk a program 2017-es verziójának újdonságait.

Stancolás

Az új fejlesztéseknek köszönhetően, stancolás programozásakor már a vágás során elszabaduló olyan kisebb elemekre is figyelmeztet a program, melyek akár szerszám- vagy gépsérüléseket is okozhatnak. A vágási sorrend meghatározásakor ezeket a Radan jelzi, így még időben megtehetjük a szükséges intézkedéseket, vagy akár a kivágásuk pillanatában megállíthatjuk a gépet, hogy a gépkezelő eltávolíthassa a problémás elemeket.

radan_01

Az automatikus sorrend stratégiák, a korábbi szöveges szerkesztés mellett, már grafikus/táblázatos szerkesztési felülettel is elérhetőek. Ezzel a gyors és egyszerű szerkesztési módszerrel a felhasználók a korábbihoz képest sokkal egyszerűbben létrehozhatják a nekik tetsző sorrend stratégiákat, később pedig azokat egy kattintással alkalmazhatják.

Tábla kiosztás

Az eddig is piacvezető automatikus táblakiosztási motort továbbfejlesztették, így a 2016-os verzióhoz képest egyes esetekben tovább nőtt a kiosztott táblák kihasználtsága.

Bővítették a 2016-os verzióban debütált jelentés készítő megoldást is, melynek köszönhetően most már nemcsak egy táblára készíthetünk jelentéseket/riportokat, hanem kinyerhetjük egy egész projekt számunkra érdekes információit (pl. felhasznált lemezek, vágási idők, alkatrész és program listák stb.) is. Ezek a riportok egy grafikus felület segítségével egyszerűen testreszabhatók, de lehetőségünk van teljesen új jelentés sablonok létrehozására is.

radan_02

Kontúrvágás

A fejlesztések a kontúrvágás (lézer-, víz-, plazma-, lángvágás) területét is érintették, az egyik legjelentősebb közülük, hogy az új verzióban mostantól már közös vágásokra is elhelyezhetők a tartóhidak és “micro jointok”. Az elhelyezést végezhetjük automatikusan és manuálisan egyaránt.

Élhajlítás

Az élhajlítás programozásának legfontosabb előrelépése az olyan, hajlításhoz közel eső kivágások és furatok jelzése, amelyek az alkatrészek gyártásakor problémásak lehetnek. Ezzel az ellenőrzéssel már a programozás elején, még a virtuális alkatrészen kiszűrhetjük a kellemetlen hibákat.

radan_03

Tovább növeli a kontrollt a gyártási folyamatban, hogy a 2017-es verzióban választhatunk, hogy a hajlítás során az alkatrészt a tervezett formában szeretnénk-e látni és kezelni, vagy a hajlítás során kialakult sugarakkal és rövidülésekkel.

A terítékek hajlítási vonalaira ezentúl ki tudjuk íratni a hajlítási sorrendet és a szerszám adatokat, a korábban megszokott hajlítási sugár, szög és rövidülés mellett.

A 2017-es Radan-ban a Trumpf legújabb Touchpoint TruBend felülete is támogatott, így az ezzel ellátott hajlítógépek programozása sem okoz többé problémát.

ForrásEnterprise Group

További információ:

Az Enterprise Group hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]