Simítás és „polírozás” egy lépésben

A FRANKEN „Expert” termékcsoportjába tartozó Cut&Form szármarókat egyedi szerszámgeometria jellemzi, mely lehetővé teszi, hogy a simítási folyamatok közben a finiselési és „polírozási” műveletek is egy lépésben elvégezhetők legyenek.

emugefranken_expert_cutform_post

A Cut&Form szármaró munka közben.

A FRANKEN Expert termékcsoportja, a vállalat saját specifikus műszaki tulajdonságokon alapuló szerszám- és marási technológiáit foglalja magába. A CUT&Form szármarók már a simítási folyamatok alatt képesek – egy lépésben – elvégezni a finiselési és polírozási feladatokat is. Ezen adottságuk a szármarók szabadalmaztatott forgácsoló él geometriáján alapszik. A szerszámok valamennyi forgácsoló élét egy nyomó borda követ, ami képes tömöríteni az anyagot, így kiváló minőségű felületet eredményez. A szármaró speciális geometriájának köszönhetően a felületi érdesség N1-N3 minőségű lehet. Ennek köszönhetően a hagyományos megoldásokhoz képest egyel kevesebb lépésből elvégezhető ugyanaz a megmunkálási folyamat. E technológia alkalmazásával, különösképpen az orvosi eszközök és ékszerek gyártásában, az élelmiszer- illetve elektronikai ipar számára készülő eszközök felületének megmunkálása során érhető el magas fokú hatékonyságnövelés, mely a gyártási költségek, illetve az előállításhoz szükséges idő csökkentésében nyilvánul meg.

A Cut&Form szármarók két különböző szerszámhosszal, 6, illetve 12 mm-es átmérővel, valamint 10-26 mm közötti vágóhosszal érhetők el. Alkalmazásuk elsősorban színesfémek, így réz, rézötvözetek és alumíniumötvözetek megmunkálása esetén ajánlott.

ForrásEMUGE-FRANKEN

További információ

Az EMUGE-FRANKEN hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]