Timesavers újdonságok a 2016-os EuroBLECH kiállításon

Idén rendezték a 24. EuroBLECH Nemzetközi Lemezmegmunkálás-technológiai Vásárt a németországi Hannoverben, október 25. és 29. között. Az iparági kiállításon több, mint 1500 kiállító, köztük a holland Timesavers is képviseltette magát, bemutatva legújabb fejlesztéseit és 2017-ben várható újdonságát.

timesavers_euroBLECH_2016_stand

A holland gyökerű cég évtizedek óta foglalkozik fémmegmunkálással, napjainkban pedig több, mint ötvenötezer, általuk készített szerszámgép dolgozik világszerte. Gépeiket sorjázásra, felületek polírozására, csiszolására, az éllekerekítések kialakítására fejlesztik, és nem csak lemezek, hanem öntvények megmunkálására is kínálnak berendezéseket.

Az októberben megrendezett kiállításon több lemezmegmunkáló szerszámgépet mutattak be a látogatóknak: egy 42 RB (Rotary Brush) 1350 robotos kiszolgálással, egy 42 RB 1000 és egy 32 RB állt a standjukon. Paul Hartendorp, a Timesavers Ügyvezetője elmondta, hogy a megjelenésük középpontjába a legújabb fejlesztéseiket, a robottal kiszolgált automatikus cellákat helyezték.

42 RB 1350 sorozat

A Red Dot Design díjas sorjázógép a prémiumkategóriás szerszámgépek között előkelő helyet foglal el. A Timesavers sikeres termékét 2009-ben kezdték el gyártani, azóta több modellfejlesztésen is átesett, idén pedig a megjelenéséért ismerték el a rangos díjjal. Az ipari igényekre reagálva, már robotos kiszolgálással is elérhetők a gyártó által kínált szerszámgépek.

timesavers_euroBLECH_2016_main

A bolygómozgású lamellás hengerek a lézervágott vagy stancolt alkatrészek sorjázása és polírozása mellett az éllekerekítések kialakítására is alkalmasak. A kiállításon bemutatott cella a robotos kiszolgálásnak köszönhetően a munkadarabok adagolásán és szállítószalagról történő eltávolításán kívül nem igényel operátori beavatkozást – a robot helyezi be a szalagról a gépbe a munkadarabokat, majd a szalag hordja ki őket a gépből. A Timesavers fejlesztései igazodnak az Ipar 4.0 követelményeihez is, mivel hálózatos működést, automata üzemet és pontos munkafolyamat-követést tesznek lehetővé.

A 2017-es újdonságok

A kiállításon bemutatták továbbá a megújított 42 RB sorozatot és a 32 RB sorozatot is, amelyek a 2017-es évtől válnak elérhetővé a vásárlók számára. Utóbbi a 22 RB sorozat továbbfejlesztett változata, mely a 42 RB sorozathoz hasonlóan több művelet összevonásának lehetőségét kínálja.

A többfunkciós gépekre egyre nagyobb igény mutatkozik, hiszen a nagysorozatú gyártásban a műveletek összevonásával értékes idő takarítható meg. A lézerrel vágott lemezeken az oxidréteg eltávolítása közben lehetőség van az éllekerekítések létrehozására is, ami az időmegtakarítás mellett jelentősen egyszerűsíti is a gyártást.

timesavers_euroBLECH_2016_brush

A folyamatos fejlesztéseknek és a jól felépített üzleti modellnek köszönhető a cég eddigi eredményes működése és a kilátásuk arra, hogy piaci pozíciójukat a jövőben is magabiztosan megtarthassák. Ezért pedig sokat tesznek a rugalmasságukkal és a vevőközpontú szemléletükkel.

További információ

A Timesavers szerszámgépek hivatalos magyarországi forgalmazója az EPL-Tech Kft. weboldalán.

A Timesavers hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]