TaeguTec palást-homlokmaró forgácsosztós lapkával, nagyoló műveletekhez

A TaeguTec kibővítette MillRush termékpalettáját egy új palást-homlokmaróval, melynek használatával javul a nagyoló megmunkálások teljesítménye.

A már létező termékpalettánk (3PKT 06, 10, 15 és 19 lapka) kiegészült a 3PKT 15 és 19 milliméter élhosszúságú forgácsosztós váltólapkákkal az említett marószerszámokhoz. Az összes új MillRush típusú termék, beleértve a 3PKT 15 és 19 mm-es forgácsosztós váltólapkákat, úgy kerültek bevezetésre, hogy a kompatibilitás megmaradjon a feltűzhető-, és száras kivitelekben egyaránt.

pr-mr-efc-sp-top-1

A 3PKT 15 és 19 mm-es forgácsosztós váltólapkák két különböző típusban kerültek kialakításra, az úgynevezett SM2 (három forgácsolóél két horonnyal) és SM3 (három forgácsolóél három horonnyal, hátfelületen szürke színjelöléssel). Az SM2 és SM3 ötlete mögött az áll, hogy a különböző élkialakításnak köszönhetően kisebb forgácsoló erők ébrednek, csökken a vibráció és a megmunkálás után a munkadarab felülete egyenletesebb lesz.

Az alábbi videón a marófej forgácsosztós lapkákkal történő használata és a technológiai adatok láthatók:

A hatékonyabb megmunkálás érdekében a forgácsosztós lapkákat csak páros fogszámú marószerszámokhoz-, nagyobb fogásmélységekhez és hosszú kinyúlásokhoz a 3PKT 15 és 19 mm-es forgácsosztós lapkákat ajánljuk.

pr-mr-efc-sp-corners-grooves-mid-sm-1

A forgácsosztós lapkák már bizonyították hatékonyságukat a korábban létező APKT és ANHX geometriákban, melyek kiváló teljesítményt nyújtottak instabil gépi körülmények között, úgy mint a szerszám hosszú kinyúlása és a munkadarab gyenge felfogása esetén, ahol a lapka osztások miatt csökkent a forgácsoló erő, a rezgés és a gépi zaj. Ezzel lehetővé válik a lapkák nagyobb előtoló sebességű használata, köszönhetően az alacsonyabb forgácsoló erőknek, ami nagyobb termelékenységet eredményez.

A nagyobb forgácsleválasztás miatt a MillRush palást-homlokmarói kiválóan alkalmasak kimondottan nagyoló megmunkálásokhoz, mély vállak és üregek marásához. Továbbá az új MillRush palást-homlokmaró rendszere a forgácsosztós lapkákkal ideálisak olyan forgácsoló üzemekben, olyan operációkhoz, ahol a termelékenység növelése és a költségek csökkentése élvez előnyt. A marófejek kialakítása rendkívül erős és merev, ami lehetővé teszi a nagy teljesítményű forgácsolást.

A következő videóban a MillRush palást-homlokmarók bemutatója látható:

https://youtu.be/9X5DLGCiisk

A forgácsosztós lapkák a TaeguTec megújult GoldRush bevonataival lettek ellátva, melyek javítják a lapka szívósságát, kopásállóságát, csökkentik a súrlódást a lapka és a forgács között, amivel elkerülhetjük az élrátétet, ezzel egyidejűleg javítva a megmunkált felületet.

Egy konkrét esetben az új TaeguTec palást-homlokmaróval, forgácsosztós lapkával, 39%-os éltartam növekedés mellett 33%-os ciklusidő csökkenés is elérhető volt, szerkezeti acélban történő megmunkálás során. Egy másik esetben, öntvény megmunkálása során, összehasonlítva egy vezető versenytárs hasonló termékével, a fajlagos költségmegtakarítás meghaladta az 50%-ot.

További információ

A TaeguTec Hungary Kft. hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]