Salvagnini lemezhajlító és lézervágó gépek a 2016-os EuroBLECH kiállításon

Idén rendezték a 24. EuroBLECH Nemzetközi Lemezmegmunkálás-technológiai Vásárt a németországi Hannoverben, október 25. és 29. között. Az iparági kiállításon több, mint 1500 kiállító, köztük a Salvagnini Italia is képviseltette magát.

salvagnini-2

A több évtizedes tapasztalattal rendelkező lemezalkatrészek kivágásával, illetve hajlításával foglalkozó olasz vállalat, a Salvagnini sokféle lemezmegmunkáló gépet kínál vásárlóinak, akiket kiterjedt értékesítői hálózatán keresztül ér el. Magyarországon a márka gyári képviseletét az SHM Consulting Kft. látja el, mind a gépforgalmazás, mind pedig a szervizelés terén.

L5 és L3 lézervágó gépek

A kiállításon mindkét lézervágó gépét bemutatta az olasz gyártó, hangsúlyozva az azokon eszközölt fejlesztéseket: a gépeket új lézerforrással kínálják, amellyel kapcsolatban Horváth Miklós, a magyarországi forgalmazó SHM Consulting Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a teljesítménynövekedés ellenére kevesebb elektromos energiát fogyaszt. Az energiafogyasztás csökkentése pedig hatékonyságnövekedést eredményez, így a cég berendezéseinek hatékonysága közelíti az 50%-ot.

A korábbi modellekhez képest újdonság még az Adaptive Piercing technológia alkalmazása, amellyel a lyukasztási idő csökkenése érhető el, főleg vastagabb anyagok esetében, így akár egy bonyolult alkatrész kivágása 25-30%-kal gyorsabb lehet. Továbbá említésre méltó a száraz hűtés technológiájának bevezetése is a lézervágófej esetében, amely a lézervágófej tisztaságáért tesz: jelentősen csökkenti a szennyeződés bejutásának lehetőségét a fejbe, így a karbantartással kapcsolatos leállások minimalizálhatók.

A gépek egyes régebbi funkcióit is megújították, így például az úgy nevezett „cut-on-fly” funkciót, amellyel szögletes, vagy furatos perforációkat vághatunk úgy, hogy a lézerfény mechanikus megszakításával megspórolható a piercing, azaz a lyukasztás folyamata.

Élhajlító és panelhajlító gépek

A kiállításon a lézervágó gépek mellett a panelhajlító, illetve az élhajlító gépeket is megtekinthették a látogatók. Ezeken a berendezéseken is számos újítást végeztek el a gyártó mérnökei, így például, a panelhajlító gépekhez hasonlóan elérhetővé vált az adaptív hajlítás lehetősége. Ezzel a funkcióval már az első hajlítás is pontos lesz, továbbá, ha az anyagminőség változik, a gép az új feltételekhez adaptív alkalmazkodik. Kínálatukban megjelent az úgy nevezett ATA funkció, mely automata alsó-, és felső szerszámállítást jelent az élhajlítók esetében. Az alsó szerszámok „V”-jét képes a gép automatikusan állítani, míg a felső szerszámoknál a hosszokat.

salvagnini_euroblech_2

A panelhajlító gépek közül a P1-es gép megújulását emelte ki Horváth Miklós, hiszen a korábban csak a nagyobb gépeken elérhető automatikus szerszámcsere funkció a fejlesztéseknek köszönhetően, már ezen a gépen is lehetséges. Fontos megemlíteni továbbá, hogy már a nagyobb gépek esetén is választható a Lean konfiguráció. Ezzel a konfigurációval a gépek nem tartalmaznak olajat, a működéshez szükséges mozgásokat szervomotorokkal hozza létre a berendezés.

További információ

A Salvagnini Italia hivatalos weboldalán.

Az SHM Consulting Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]