Ön milyen vezérlést használ szerszámgépein?

Jelen cikkünk egy kissé rendhagyó ugyan, témája azonban változatlanul a szerszámgépek világához kapcsolódik. Janes Zsolt, az Óbudai Egyetem tanulója és a CNCMedia Kft. csapata szeretné közösen felmérni, milyen CNC vezérlőket használnak a hazai szerszámgépipar szereplői és mennyire elégedettek azok teljesítményével.

cnc_vezerlo

Egy szerszámgép hatékony működésében legalább olyan fontos szerepet játszik egy adott vezérlő rendszer, mint a mechanikus részegységek. Az Ipar 4.0 trendjeinek fényében ez a kijelentés hatványozottan igaz, hiszen a termelékenység növeléséhez egyre elengedhetetlenebbé válik az automatizáció, a digitális adatkezelés, a folyamatos ellenőrzés, illetve a gép-gép és gép-gépkezelő közti valós idejű kommunikáció, melynek egyik legfontosabb tényezője a szerszámgépeken használt vezérlés.

A CNC vezérlők fontosságáról, működéséről, illetve a legnagyobb gyártókról néhány éve már mi is írtunk, melyet ezen a linken olvashatnak.

Janes Zsolt, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán tanul CAD/CAM/CNC szakirányon, kutatásának fókuszában pedig éppen ezek a vezérlők állnak. Készülő szakdolgozatának célja, hogy felmérje, vizsgálatai alapján pedig összevesse, melyek a legelterjedtebb CNC vezérlések, és ezeknek milyen szembetűnő különbségeik vannak.

Ehhez az összehasonlításhoz elengedhetetlen egy releváns piaci felmérés, aminek alapját a hazai ipar résztvevőinek visszajelzései szolgáltatják. Ennek megfelelően, kérnénk minden kedves olvasónkat, hogy áldozzanak szabadidejükből 3-5 percet és töltsék ki az alábbi, Zsolt által összeállított kérdőívet! Válaszaikkal egy olyan adathalmaz összeállításában segítenének, melynek alapján Zsolt leszűrheti, melyik az a 10 vezérlő, amit legtöbben használnak, ezekről pedig szakszerű összehasonlítást készíthetne.

A kutatás eredményeit természetesen publikálni fogjuk, így Önök is fontos információt kaphatnak a jelenleg legnépszerűbb CNC vezérlőkről.

A kérdőívet ERRE A LINKRE kattintva tudják kitölteni!

Megosztás
[
    ]