Mazak lézergépek a 2016-os EuroBLECH kiállításon

Idén rendezték a 24. EuroBLECH Nemzetközi Lemezmegmunkálás-technológiai Vásárt a németországi Hannoverben, október 25. és 29. között. Az iparági kiállításon több, mint 1500 kiállító, köztük a Yamazaki Mazak is képviseltette magát legújabb lézervágó gépeivel.

mazakeuroblech-4

A japán szerszámgépgyártó a lézervágásban több, mint harminc éves tapasztalatainak és fejlesztéseinek eredményét mutatta be az érdeklődőknek. Több lézergépet tekinthettek meg a látogatók működés közben, a gépek képességeit hangsúlyozó megmunkálások végrehajtása során.

Super Turbo-X 3015 Fiber

A nagy sikerű, Európában legnagyobb darabszámban eladott Mazak lézergép, a Super Turbo-X sorozat új generációja a Super Turbo-X 3015 Fiber. Ezidáig a sorozat gépei CO2 lézer technológiával dolgoztak, ám az új generáció már fiberlézer-technológiát alkalmaz. A technológiaváltás a vágások idejének rövidülésével, és a felhasznált áram, valamint gázfogyasztás csökkenésével üzemeltetési költségmegtakarítást eredményez. Emellett a váltásnak még egy nagyon fontos, pozitív hozadéka, a gép helyigényének jelentős mértékű csökkenése, ezáltal kisebb helyen, kisebb üzemekben is alkalmazhatóvá vált a berendezés.

mazakeuroblech-1

Optiplex Nexus 3015 Fiber

Az Optiplex Nexus 3015 Fiber lézerevágó gépet egy automatizált cellába illesztve tekinthették meg a kiállítás látogatói. A legújabb ipari trendekhez alkalmazkodva a gyártó nagy sebességű gyártásra, hálózatos működésre és folyamatos felügyeletre készíti fel a szerszámgépeket: a Quick Cell technológiával a paletták cseréje és töltése is automatizálttá válik, így egyes területeken szinte teljesen kiváltható az emberi munkavégzés.

Optiplex 3015 DDL

Az Optiplex DDL sorozat az első Direkt Dióda Lézert (DDL) alkalmazó Mazak lézergép. Az új megoldást elsősorban síklemezek vágására fejlesztették, a magas minőségű és ultra gyros vágás területére. A DDL lézer nagyjából 20%-kal gyorsabban dolgozik vékony lemezek vágásán, mint a fiberlézerek; vastag lemezek esetén pedig az elérhető felületi minőség javul az alkalmazásával.

mazakeuroblech-2-2

LaserFlex

A gyors lemezmozgatást támogató LaserFlex automatizálási megoldást egy Optiplex 3015 Fiber II lézergépre szerelve mutatták be. Az alapanyag cseréje ezzel a technológiával 75 másodpercre rövidül. A jelentős időmegtakarítás mellett a gép rugalmasságát is fokozza a rendszer alkalmazása, mivel könnyen bővíthető, így képes alkalmazkodni a változó kapacitáshoz és igényekhez.

További információ

A Yamazaki Mazak hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]