Legolvasottabb lemez- és csőmegmunkálás témájú cikkeink 2016-ban

Az elmúlt évekhez hasonlóan többszáz cikket és több, mint száz videót jelentethettünk meg a 2016-os évben. Igyekeztünk a legjelentősebb újdonságok bemutatása és a hazai rendezvények beszámolói mellett nemzetközi ipari híreket is eljuttatni olvasóinkhoz. A mozgalmas, 2016-os évre visszatekintve év végi cikksorozatunkban a legnépszerűbb, legolvasottabb bejegyzéseinket gyűjtöttük össze néhány kiemelt témában.

Tekintsük át most a lemez- és csőmegmunkálás témában megjelent cikkeink közül a legnépszerűbbeket!

Az idei év a lemezmegmunkálás terén számos újdonságot tartogatott. Az év végén rendezett EuroBLECH kiállításon, Németországban felsorakoztak az iparág képviselői, a látogatók így megismerkedhettek a legújabb és már bevált technológiákkal. Az AMADA az élhajlítási megoldásait mutatta be a standján, melyek között az Ipar 4.0 követelményeinek megfelelő robotos kiszolgálású hajlítócellát is kiállítottak.

2014_07_09-Dynobend_Netherland-CNCMedia_photos-06

A felületi minőség garantálásához a Timesavers sorjázó, csiszoló és éllekerekítő berendezései több évtizedes hagyománnyal nyújtanak segítséget, termékeik szintén megtalálhatók voltak a hannoveri kiállításon.

Nem csak lemezhajlító berendezések fejlesztéseiről írtunk idén, a Dynobend csőhajlító gépeinek újításait is összefoglaltuk a Wire&Tube kiállításon történő megjelenés után.

A lézervágás területén a MAZAK idén számos újdonsággal jelentkezett, legtöbben a legújabb 6-tengelyes lézervágógép bemutatójára kattintottak idén, illetve sokakat érdekelt az Optiplex 3015-ös direkt dióda lézerrel felszerelt szerszámgép is.

mazak_optiplex_3015_ddl_slider

Az iparági kiállítások mellett a magyarországi Ipar Napjain is lehetett találkozni lemezmegmunkálás-technológiai érdekességekkel. A PEKÁRIK Szerszámgép Kereskedelmi Kft. széles termékpalettát mutatott be standján.

Az olasz gyártók közül a Costa Levigatrici legújabb sorjátlanító berendezéseit mutatta be idén az EuroBLECH-en, a Salvagnini pedig a MAC 2.0 adaptív lemezvastagság felismerő rendszerét. A szintén itáliai gyártó FACCIN S.r.l. lemezhengerlő megoldásaival jelentkezett az idei év első felében.

costa_euroblech_1

Az egyik legizgalmasabb újdonságot idén a TRUMPF szolgáltatta a TruPunch 1000-rel, amely stancológépből akár lézergéppé alakítható a modulárisan elérhető elemeknek köszönhetően.

robbantott_abra_TRUMPF

Köszönjük olvasóink megtisztelő bizalmát, igyekszünk a következő években is hasonlóan hasznos tartalmat szolgáltatni. Ahhoz azonban, hogy minden érdekes témát feldolgozhassunk, az Önök visszajelzéseire is szükségünk van! Épp ezért szerkesztőségünk várja az észrevételeiket, ötleteiket és témajavaslataikat az info@cnc.hu e-mail címre.

Megosztás
[
    ]