Legolvasottabb hazai rendezvényekről készült beszámolóink 2016-ban

Az elmúlt évekhez hasonlóan többszáz cikket és több, mint száz videót jelentethettünk meg a 2016-os évben. Igyekeztünk a legjelentősebb újdonságok bemutatása és a hazai rendezvények beszámolói mellett nemzetközi ipari híreket is eljuttatni olvasóinkhoz. A mozgalmas, 2016-os évre visszatekintve év végi cikksorozatunkban a legnépszerűbb, legolvasottabb bejegyzéseinket gyűjtöttük össze néhány kiemelt témában.

Tekintsük át most a hazai rendezvényekről készített beszámolóinkat!

A 2016-os évben a korábbi években indított rendezvénysorozatok folytatódtak, illetve egyes cégek új hagyományokat teremtettek ezévi rendezvényükkel.

Az ipari automatizálási technológiák iránt érdeklődők a Beckhoff Automation Kft. szakmai rendezvényein vehettek részt. A Szakmai Napok rendezvénysorozatot az országban több helyszínen rendezték meg, ősszel pedig az általánosabb témaköröket felölelő Technology Day-en várták a látogatókat.

2016_06_08-Beckhoff_szakmai_napok_06

A CAD-Terv II. Szakmai Konferenciáján a cég termékportfólióját lefedő négy szakterület számára ajánlott szoftvereket és megoldásokat mutattak be. Így í látogatók hallgathattak előadásokat a szimulációk és robotok, a jövő autói, valamint a mesterséges intelligencia alkalmazásának területéről.

A szerszámgépek és megmunkáló központok legújabb generációit mutatta be a DMG MORI két rendezvényén. Az ECOLINE napokon a korábbi sorozatokból létrehozott ECOLINE termékvonallal ismerkedhettek meg a látogatók, illetve a Tech Center Napon a legsikeresebb termékekkel, valamint azok alkalmazási területeivel.

2016_10_25_dmg_mori_techcenter-70

Májusban került megrendezésre az első EdgeCAM-SECO Nyílt Nap, amelyen gyártástervezési előadásokkal, illetve bemutató megmunkálásokkal várták a látogatókat az Enterprise Group és a SECO képviselői.

Az Enterprise Group másik, nagy sikerű rendezvényén, az EPLM Trends 2016-on a közönség a legújabb PLM megoldásokkal találkozhatott a cég szakértőinek előadásában és bemutatásában.

2016_09_28-fanuc_femipar_inhouse_17

Idén a FANUC InHouse Show a nagy érdeklődésre való tekintettel több részletben, szétválasztott tematikával került megrendezésre. A Műanyagipari Napok és a Fémipari Napok helyszíne a cég törökbálinti központja volt. 

A GraphIT PLM Perspektíva 4.0 rendezvényén az Ipar 4.0 követelményeinek való megfelelés került előtérbe. A negyedik ipari forradalom és a PLM kapcsolatát tárták fel előadásaikban a cég képviselői.

2014_10_15_graphit_plm_pers_28

A Lovász Forgácsoló Kft. szervezésében megrendezett Mitsubishi Szemináriumon a japán szerszámgyártó termékeinek képességeit mutatták be különböző anyagok megmunkálása során. A rendezvényen nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy különböző szerszámgépekkel, eltérő technológiákkal dolgozzanak, bemutatva a jellemző megmunkálásokat.

mitsubishi_szeminarium_lovas_ME_main

Idén nyitotta meg az első magyar technológiai központját a MAZAK Sóskúton. A Központot és az ott kiállított gépeket a látogatók a megnyitón, illetve a nyílt napokon ismerhették meg. 

Az M+E Kft. a tavasz utolsó hónapját szentelte a kiállításoknak és bemutatóknak. Májusban az Ipar Napjai előtt az Open House rendezvényen az általuk képviselt 8 gyártó, összesen 12 szerszámgépét mutatták be.

Az Optimum Házi Vásáron az előadások mellett természetesen gépbemutatókra is sor került, a berendezések működésébe kaphattak bepillantást a látogatók.

Az OKUMA szerszámgépek magyarországi forgalmazója, a Smartus Zrt. négy szerszámgép bemutatásával és a megmunkálásokat megelőző előadásokkal várta látogatóit az első hazai Házi Bemutató rendezvényén.

2016_10_12-13-smartus_okuma_koszonto

Mátyás János, a Smartus Zrt. vezérigazgatója az OKUMA házi bemutatón.

A Thonauer Kft. budakeszi telephelyén rendezett Nyílt Napok eseményén bemutatta a gyártott és forgalmazott termékinek széles palettáját. Egészen egyedi megoldásokat is kipróbálhattak az érdeklődők az általános felhasználású termékek mellett.

A Varinex Zrt. termékei iránt érdeklődők több tematikus eseményen is részt vehettek idén. A nyárindító Kerty Party egy kötetlenebb rendezvény volt, ugyanakkor a Digitális Prototípus Fórumon komolyabb témákról, a gyártás és a tervezés jövőjéről is szó esett.

kép 5

Természetesen sok más rendezvényen, kiállításon és vásáron várták a cégek és ipari szereplők a látogatókat, nem csak Magyarországon, hanem világszerte. További eseménybeszámoló és esettanulmány-videók tekinthetők meg a CNC Media youtube csatornáján.

Köszönjük olvasóink megtisztelő bizalmát, igyekszünk a következő években is hasonlóan hasznos tartalmat szolgáltatni. Ahhoz azonban, hogy minden érdekes témát feldolgozhassunk, az Önök visszajelzéseire is szükségünk van! Épp ezért szerkesztőségünk várja az észrevételeiket, ötleteiket és témajavaslataikat az info@cnc.hu e-mail címre.

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]