Karácsonyi ajándékok készítése, akár Haas marógéppel

Az év végi hajtás sokak számára egyet jelent a karácsony előtti éjszakázással, miközben az ajándékok beszerzése is további fejtörést okozhat. 

A Haas mérnökei egy igen kreatív módját mutatják be az alábbi videóban annak, hogyan készíthetünk szeretteink számára személyes, mégis praktikus ajándékot. Így azok a családtagok is értékelni fogják végre a fémforgácsolási, vagy ahhoz kapcsolódó tevékenységünket, akik eddig nem igazán értették, hogy mivel töltjük a munkaidőnket.

A technikai paraméterek természetesen a megmunkálandó anyag és a gép képességeitől függenek, szerszámot is ennek megfelelően válasszunk! Ahogy Mark is elmondja, nincs szükség kimondottan gravírozó szerszámra, lehetőleg válasszuk a rendelkezésre álló legkisebb átmérőjű marószerszámunkat. A pecséteket fiók- és szekrénygombokra szerelte, amiket egy helyi használtcikk üzletben vásárolt. Ilyesmit pedig biztos, hogy Magyarországon is találhatnak az elszánt kreatívok.

Forrás:Haas

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]