Costa sorjátlanítók a 2016-os EuroBLECH kiállításon

Idén rendezték a 24. EuroBLECH Nemzetközi Lemezmegmunkálás-technológiai Vásárt a németországi Hannoverben, október 25. és 29. között. Az iparági kiállításon több, mint 1500 kiállító, köztük a Costa Levigatrici SpA. is képviseltette magát.

costa_euroblech_1

Az olasz fa- és fémmegmunkálással foglalkozó vállalat, a Costa Levigatrici SpA. magyarországi gyári képviseletét az SHM Consulting Kft. látja el. A kiállításon a képviselő cég ügyvezető igazgatója, Horváth Miklós mutatta be a gyártó fémmegmunkáló termékeit, melyek száraz és nedves eljárások alkalmazásával, különböző felületkialakításokat tesznek lehetővé a sorja eltávolítása mellett. A berendezések pedig széles mérettartományban érhetők el, hogy minden ügyfél megtalálja az alkalmazásnak megfelelő változatot.

Száraz sorjátlanítók, MD sorozat

A megjelenés középpontjában a plazma-, illetve lézervágott munkadarabok megmunkálására fejlesztett berendezések álltak, amelyekkel a vágott lemezalkatrészek éleit és a lemez felületét készítik el, illetve az oxidréteg eltávolítása történik. Ezek azok a műveletek, amelyek a leggyakrabban szükségesek a lemez munkadarabok végleges kialakításához. Horváth Miklós hozátette, hogy ez az a géptípus, amelyből Magyarországon is a legtöbbet értékesítik.

costa_euroblech_2

Minden egyben

Újdonságként mutatta be a Costa Levigatrici SpA az All in 1 gépét, amely, ahogy a neve is utal rá, egy műveletben képes elvégezni a lemezek sorjátlanítását, éllekerekítését és felület-finishelését, a munkadarab mindkét oldalán. Korábban ilyen berendezés nem szerepelt az olasz vállalat portfóliójában, viszont az ipari igények megkívánták a fejlesztést.

W-Series, nedves gépek

costa_euroblech_3

A Costa standján a nedves eljárásokkal dolgozó gépeikkel is találkozhattak az érdeklődők, amelyek hatékonyabban és gyorsabban munkálják meg a kezelendő munkadarabokat. Ez az előnye elsősorban nagy darabszám esetén érvényesülhet. Az ilyen eljárások alkalmazásával ráadásul a felületi minőség is javulhat, ez pedig sok esetben megéri a pluszberuházást.

További információ

A Costa Levigatrici hivatalos weboldalán.

Az SHM Consulting Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]