Beckhoff vezérlő a ProCAM által fejlesztett lángvágó gépen

Az ajkai székhelyű CAD-Lines Kft. fémmegmunkáló üzemében egyre gyakrabban merült fel az igény a lángvágott alkatrészek gyártására. Gazdasági és hatékonysági szempontokat mérlegelve a cégvezetés egy lángvágó berendezés beszerzése mellett döntött, melyet a ProCAM Műszaki és Fejlesztő Kft.-től rendeltek meg. A gép már több, mint két hónapja problémamentesen működik, hála a gondos tervezésnek és a magas minőségű automatizálási megoldásoknak, amelyeket a Beckhoff Automation Kft. szállított a berendezéshez.

procam_beckhoff_pic1

Az utóbbi egy évben felmerült technológiai igények következtében, közel 10 év után döntött úgy az ajkai CAD-Lines Kft. cégvezetése, hogy saját lángvágó berendezést vásárolnak. Széles termékskálán dolgoznak, így olyan megoldást kerestek, amely a változó követelmények és elvárások mellett is hosszú távon képes kiszolgálni őket. A benyújtott ajánlatok műszaki és gazdasági összehasonlítása utána ProCAM Kft. ajánlatára esett a választásuk. A tárgyalásokat követően pedig hamar megérkezett a számukra ideális lángvágó gép a telephelyre. Szakály Gábor, a CAD-Lines Kft. műszaki vezetője elmondta, hogy a szeptemberben telepített gép azóta próbaüzemben működik náluk 100%-os megelégedésük mellett.

A lángvágó gép kialakítása lehetővé teszi, hogy a legszélesebb lemezméreteket is feldolgozzák, továbbá opcionálisan bővíthető plazma- vagy lézervágó fejjel, az igényeknek megfelelően.

procam_beckhoff_pic_2

Mészáros Miklós, a ProCAM Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a telepítés és a próbaüzem során mindig szorosan együttműködnek a megrendelővel, minden felmerülő kérdésben a rendelkezésükre állnak. Hangsúlyozta, hogy az általuk szállított berendezés a hagyományos lángvágó gépekkel ellentétben speciális anyagból készült koordinátapályával épült, amely igen pontos és precíz működést tesz lehetővé. A gép alacsony súlypontjának köszönhető a merevsége és a stabilitása. A gyors munkavégzés érdekében minimális mellékidővel dolgozik.

procam_beckhoff_pic3

Külön kitért a CAD-Lines Kft. cégvezetője és Mészáros Miklós is arra, hogy a Beckhoff által biztosított TwinCAT vezérlő szoftver könnyen tanulható, és egyszerűen kezelhető, amelyhez a magyar leányvállalat minden támogatást megad. A vezérléshez számos függvény és kiegészítő is elérhető, így a CNC gép funkciói a későbbiekben felmerülő igényeknek megfelelően, rugalmasan bővíthetők.

A Beckhoff ipari szabványként működő nyitott protokolljainak és rugalmas szoftverkomponenseinek köszönhetően diktálja a trendet a lemezmegmunkáló vezérlések tekintetében, ezzel is bizonyítva sokoldalúságát és megbízhatóságát.

További információ

A Beckhoff Automation Kft. hivatalos honlapján.

A ProCAM Kft. weboldalán.

Megosztás
[
    ]