Az Okuma szerszámgépek új generációja a 2016-os JIMTOF-on

Az Okuma többek között egy új szerszámgép-családot is bemutatott a 2016. november 17-22 között megrendezett 28. Japán Nemzetközi Szerszámgép Vásáron (JIMTOF). A gyártó innovációi között voltak korszerű 5-tengelyes vertikális megmunkáló központok és egy új típusú többfunkciós okos gép is. A japán vállalat standján a főszerep a világ első olyan többfunkciós gépének jutott, amely egyaránt képes marásra, esztergálásra, köszörülésre valamint lézeres edzésre és 3D fémnyomtatásra.

Okos gyár, éppen időben történő gyártás, változó tételszámú megrendelések – az ilyen és ehhez hasonló piaci igények ma magasabbak, mint valaha. Erre a helyzetre kínálnak megoldást az Okuma legújabb szerszámgépei, melyek új szintre emelik a többfunkciós megmunkálást.

Okos, többfunkciós horizontális megmunkálógép

Az Okuma a MULTUS U5000-el bővítette többfunkciós gépeinek sorát, hogy a komplex folyamatokat igénylő gyártást is bevezethesse az okos gyárak működésébe. A berendezés egyaránt képes közepes és nagyméretű alkatrészek megmunkálására és még az olyan nehéz anyagokkal is boldogul, mint a titánium vagy az inconel. A teljesítményt, gyorsaságot és rugalmasságot megtestesítő MULTUS sorozat új tagját, a korábbi modellek funkcióin túl, gyaluló és menetfúrási opciókkal is ellátták, a géppel így házon belül végrehajtható bármilyen gyártási folyamat.

 

Okuma MULTUS U5000

Okuma MULTUS U5000

Az Ipar 4.0 már inkább a jelen, mint a jövő trendje, a MULTUS U5000-et ezért a CNC vezérlők legújabb generációjával, – az OSP sorozattal – valamint az Okuma Intelligent Technology-val (Intelligens Technológia) vértezték fel, szoftverével pedig gyorsabb, egyszerűbb programozást kínálnak. Ez a felszereltség kiváló összekapcsolhatóságot biztosít, illetve lehetővé teszi a szerszámgép IoT (Internet of Thing = Dolgok Internete) alapú gyártási környezetbe való zökkenőmentes integrációját.

“Okos gép” az 5-tengelyes vertikális megmunkáláshoz

Szintén bemutatásra került az Okuma legújabb 5-tengelyes vertikális megmunkáló központja, az MU-S600V, amely rugalmasságával képes alkalmazkodni a változó méretű megrendelésekhez, és gyors válaszidőt kínál a megváltozott átfutási időkre.

Okuma MU-S600V

Okuma MU-S600V

 

Az MU-S600V, kompakt méreteinek köszönhetően kis alapterülettel rendelkezik, felépítése pedig rendkívül könnyű használhatóságot és egyszerű daruzást biztosít. A berendezés robotasztallal van felszerelve, amely lehetővé teszi a teljesen automata, embert nem igénylő működést, megszüntetve ezzel a szükséget az alkatrészek manuális kezelésére.

Lézer technológia a folyamatigényes megmunkáláshoz

Az Okuma MU-6300V LASER EX és MULTUS U3000 LASER EX gépek a világ első marásra, esztergálásra, köszörülésre, 3D fémnyomtatásra és hőkezelésre egyaránt alkalmas többfunkciós gépei. A berendezéseken ráadásul a munkadarabok edzését is elvégezhetjük, ami nagyszerű megoldást kínál a gyártás egyik szűk keresztmetszetére: a konvencionális hőkezeléses edzéshez képest ez a megoldás gyorsabb, kevesebb deformációval jár és az átmenő teljesítményt is jelentősen növeli. A szerszámgépek emellett támogatják a rugalmas és a komplex folyamatokat igénylő gyártást.

Okuma MULTUS U3000 LASER EX

Okuma MULTUS U3000 LASER EX

A LASER EX sorozat gépei magas minőségű TRUMPF lézerrel vannak szerelve, ami hosszútávon is biztosítja a stabil megmunkálást, illetve lehetővé teszi a porfelhordásos lézerhegesztést (LMD) is, mely a nagy kapacitású és a magas felbontóképességű additív megmunkálásokban nyújt hatalmas előnyt. A lézersugár átmérője 0.4 mm-től 8.5 mm-ig terjedhet, ezzel párját ritkítja az átmenő teljesítmény tekintetében. A gépeken ezen felül elérhetőek még a 3D öntvényezés, bevonatolás, valamint a hőálló ötvözetek és merev anyagok szekcionális javítása funkciók is.

Okuma MU-6300V LASER EX

Okuma MU-6300V LASER EX

Az Okuma OSP vezérlő eközben gondoskodik a munkafolyamatok megfelelő ellenőrzéséről és irányításáról, biztosítva a stabil, megbízható gyártást. Felszereltségével, az új Okuma LASER EX gépcsalád még az olyan magas minőségi elvárásokat támasztó iparágaknak is eleget tesz, mint a repülőgépipar.

ForrásOkuma

További információ:

 

Megosztás
[
    ]