Adaptív MAC 2.0 technológia a Salvagnini panelhajlító gépein

A Salvagnini Group fél évszázada kezdte meg tevékenységét, napjainkban számtalan lemeztechnológiai alkalmazáshoz gyártanak gépeket, illetve szolgáltatnak gyártórendszereket. A jövő igényeihez alkalmazkodva újabb és újabb rendszerek fejlesztésén dolgoznak a minél hatékonyabb és automatizált gyártás megvalósításáért. Így hozták létre a MAC 2.0 technológiát, mellyel állandó minőségű hajlítások végezhetők az anyagvastagságtól függetlenül.

salvagnini_mac2-0_post

A Salvagnini panelhajlító gépei az új technológia bevezetésével képesek rövid idő alatt meghatározni az alapanyag tulajdonságait: minőségét és vastagságát. Így a beállított hajlítási paramétereket az eltéréseknek megfelelően korrigálják, garantálva a hajlítás minőségét és a gyors munkavégzést.

Az automatikus beállításoknak köszönhetően az új panelhajlító gépekkel a hajlítás minősége egyre kevésbé múlik majd az alapanyag tulajdonságain. Ez pedig folyamatos minőséget, selejtmentességet, optimális ciklusidőt, valamint maximális termelékenységet eredményez.salvagnini_mac2-0_post2-250x300

A hajlítások minőségét a folyamatosan változtatható pengemozgások biztosítják. Ezzel a megoldással kisebb felületi feszültségek ébrednek és az eljárás ismétlési pontossága is jobb lesz. A valósidejű végeselemes analízis ad visszacsatolást az anyag állapotáról és tulajdonságairól, ami folyamatos korrigálásra ad lehetőséget. A gép a hajlító szerszámok precíz és optimalizált mozgásaival végzi az anyag formázását a végeselemes vizsgálatból kapott adatok alapján.

Korábban a P2 Lean és a P4 élhajlító gépek rendelkeztek a MAC 2.0 technológiával, azonban 2016 őszén a vállalat a legkisebb, P1-es panelhajlító gépét, továbbá a B3-as hibrid élhajlítóját is felszerelte a funkcióval. Ezzel a lépéssel még szélesebb körben tudják kihasználni a partnerek a MAC 2.0 adta lehetőségeket és minőséget.

 

További információ

A Salvagnini hivatalos magyarországi forgalmazója, az SHM Consulting weboldalán.

A Salvagnini honlapján.

Megosztás
[
    ]