A Jenoptik az EuroBlech kiállításon mutatta be gyors és precíz, 3D fémmegmunkálásra kifejlesztett lézergépét

A Jenoptik Autóipari Részlege a világ vezető lemezmegmunkálási kiállításán, a hannoveri EuroBlech kereskedelmi vásáron mutatta be a 3D lézervágásra kifejlesztett, JENOPTIK-VOTAN® BIM lézergép sorozatát.

JENOPTIK-VOTAN® BIM

Rugalmasság és dinamizmus nagy pontosság mellett

A lézervágás fém alkatrészek esetében rendkívül hatékony megmunkálási eljárást jelent. A hagyományos megmunkálási módszerekhez képest, az érintésmentes lézeres eljárás egyfelől minimalizálja a megmunkálási időt, tekintettel, hogy átállítási időkkel nem kell számolni, másfelől minimalizálja a szerszám kopásából eredő költségeket is.

Kialakításának és rendkívüli rugalmasságának köszönhetően a JENOPTIK-VOTAN® BIM az ideális kopásmentes szerszámok és számos fém munkavégző (alkat)rész megmunkálásához. 50 μm-es ismétlési pontosságának és nagyfokú dinamizmusának köszönhetően ez a lézer gép kategóriájában az egyik legprecízebb lézeres vágórendszer.

Elképesztő gyorsaság, rövid ciklusidők

Csupán egy másodperc, ennyi szükséges, hogy a JENOPTIK-VOTAN® BIM lézerrel kivágjunk egy kört vagy más szabványos kontúrt. Ez a gyorsaság, a többi robotrendszerrel összehasonlítva, lényegesen rövidebb ciklusidőt tesz lehetővé.

Nagy teljesítményű, stabil lézersugár

A JENOPTIK-VOTAN® BIM sorozathoz tartozó rendszerek koncepciójának alapja egy, a robotba integrált sugárvezető (elem). Ez a megoldás lehetővé teszi akár 5 kW-os lézersugár forrás alkalmazását is, anélkül, hogy szükség lenne összetett, külső sugárvezető (elem) használatára. Ezzel egyidejűleg az egyenlő távolságú sugárútvonal megóvja a lézersugarat a „pumpáló effektusoktól”, és így stabil sugárminőséget biztosít. Mindez pedig lehetővé teszi a JENOPTIK számára, hogy ügyfeleit, technológiai versenyelőnyhöz juttassa.

JENOPTIK-VOTAN® BIM

Sokoldalú alkalmazhatóság

Fémmegmunkálásra kifejlesztett lézergép sorozatával a JENOPTIK mindenekelőtt az autóipar területén van jelen, ahol e gépek segítségével lehetséges például komplex karosszériaelemek vagy éppen a kipufogórendszerekhez vagy a vasúti kocsik karosszériaelemeihez szükséges, hidroformált csövek pontos vágása. A JENOPTIK-VOTAN® BIM egyszerűen integrálható mind a gyártósorokba, mind pedig a komplex gyártóegységekbe.

ForrásJENOPTIK

További információ:

A JENOPTIK hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]