ZOLLER szerszámbemérő gépek az AMB 2016 kiállításon

Idén is megrendezésre került a világ egyik legszínvonalasabb, két évente tartott, nemzetközi fémmegmunkálási kiállítása, az AMB. A 2016. szeptember 13-17-ig tartó rendezvényre Stuttgartban lehetett ellátogatni, ahol több, mint 1.300 kiállító termékeit tekinthették meg az érdeklődők. A rendezvényen a ZOLLER is bemutatta legújabb fejlesztésű beállító- és mérőgépeit.

ZOLLER_AMB_2016

A ZOLLER magas minőségű, rugalmas berendezéseket kínál felhasználóinak, olyan terméktámogatással, mely segít megtalálni minden alkalmazáshoz a megfelelő gépet. A pontos mérések segítségével a jól beállított szerszámok hosszan szolgálhatják a magas minőségű gyártást. A jövőre fókuszálva fejlesztik újabb és újabb alkalmazásaikat, maximálisan szem előtt tartva a vevői elvárásokat.

https://www.youtube.com/watch?v=NCtOyhwyLRA

A “mini-must-have”, vagyis az új “smileCompact”

Az új bemérőkészülékek a korábbinál szélesebb beállítási és mérési lehetőségekkel rendelkeznek, melyekkel maró-, esztergáló- és fúrószerszámok mérhetők. A “smile” sorozat legújabb tagjai egy kézzel vezérelhető, felhasználóbarát kezelőfelülettel rendelkező eszközök. A legkisebb méretű új “smileCompact” bemérőkészülék kiváló ár-érték aránnyal és kimagasló teljesítménnyel alkalmas a kisebb mérési feladatok ellátására, valamint kiegészítő eszközként is hasznos lehet.

A “smile” sorozat további darabjai is helyett kaptak a Zoller standján. Bemutatkozott a “smile 420” és a “smile 620” melyekkel a nagyobb méretű (350-800 mm hosszú és 320-620 mm átmérőjű) szerszámok mérése is elvégezhető. A képalkotó rendszereknek köszönhetően a szerszámbeállítás tovább egyszerűsödhet. A feladat jellegétől és komplexitásától függően a “pilot 1”, a “pilot 2 mT” és a “pilot 3.0” kezelőfelületek közül választhatnak a felhasználók, utóbbival a teljes beállítási, mérési és értékelési folyamat összefogható.

ZOLLER_smile_420

A ZOLLER smile 420 az AMB 2016 kiállításon.

Venturion 450

A Venturion sorozatát is tovább bővítette a gyártó. Hangsúlyos a kezelőfelületek elérhetőségének és ergonómiájának változása. A nagy felbontású kamerával megbízható forrásanyagot készíthetünk a szerszámok vizsgálatához és méréséhez. Részletesen elemezhető a geometria és ezzel a gyártás pontossága tovább fokozható.

ZOLLER_venturion_450

A ZOLLER venturion 450 az AMB 2016 kiállításon.

Hálózatosítható eszközök

A Zoller nagy hangsúlyt fektetett az utóbbi időben arra is, hogy az általa gyártott és forgalmazott eszközök, a modern kor elvárásainak megfelelően, az üzem hálózatába bekapcsolhatóvá váljanak. Ennek köszönhetően ma már elmondható, a Zoller bemérő- és beállítókészülékek mindegyike alkalmas arra, hogy egy ilyen hálózat részévé váljon, ezzel pedig megfelel az Ipar 4.0 elvárásainak is, miközben tovább egyszerűsödhet a mérési adatok felhasználása a gyártási folyamatban.

Forrás:ROLATAST

További információ

A ZOLLER termékek magyarországi forgalmazója a Rolatast Bt. honlapján.

A ZOLLER hivatalos nemzetközi weboldalán.

Megosztás
[
    ]