Univerzális köszörülés a TECNO.Team kínálatában – AMADA Meister G3

Az AMADA köszörűgépek nagy folyamatbiztonságot és mikrométeres pontosságot igénylő köszörülésekhez készülnek, mely alól a világ egyik legközkedveltebb berendezése, a Meister G3 sem kivétel.

Az AMADA Meister G3 köszörűgépet nem véletlenül nevezik univerzális csodának: a profil-, sík- és pályaköszörülésre is kiválóan alkalmas berendezés széles felhasználási területet kínál, főleg a nagy pontosságot igénylő kis alkatrészek (pl.: stanc-, alakos- vagy vágó-szerszámok) megmunkálásában. Fő előnyei a rendkívül magas alternálási sebesség (500 löket/perc), illetve az AMADA által fejlesztett pozicionáló mérőléc és hidraulikus szervo rendszer akár 250 1/perc-es sebessége.

Meister G3

A berendezés univerzalitását sokoldalú opciói is bizonyítják – a gép kérhető felszabályozó egységgel és gyorsköszörűvel is, de a normál felszereltség részét képezi egy, a védőburkolat alá rejtett, akár 225 mm átmérőjű korong is. A berendezés ezen felül automatikus mérőtapintóval is felszerelhető, ami jelentősen lerövidíti a gyártási folyamatot, hiszen a munkadarabok a gépen belül, a megmunkálás után, befogott állapotukban mérhetők, nem kell őket kivenni.

A gép vezérlése FANUC 32-i szoftverrel történik, de az alapvető funkciók a standard program segítségével is elérhetőek. A vezérlő programozása nagyon egyszerű, a kifinomult makró lehetőségek pedig kényelmessé teszik a használatot, ráadásul a Meister G3-at manuálisan is irányíthatjuk, így tényleg bármilyen körülmények között megállja a helyét.

Műszaki paraméterek:

 NC vezérlő tengely  szimultán 2-tengelyes +
 Maximum tokmány méret (H x Sz x M)  400 x 200 x 100 mm
 X/Y/Z irányú úthossz  600/250/400 mm
 Orsó motor teljesítménye  2,2 kW
 Köszörűkorong méretei (külső átm. x szélesség x belső átm.)  ø205 x 6,4-25 x ø31,75

Az AMADA Meister G3 harmonikus elegyét képezi a gyors és pontos megmunkálásnak, sokoldalú tulajdonságainak köszönhetően pedig számos feladat ellátására képes, a kis méretű darabok ultra precíz megmunkálása sem jelent számára problémát.

ForrásTECNO.Team

További információ:

A TECNO.Team hivatalos magyar nyelvű honlapján.
Az AMADA hivatalos honlapján.

Kapcsolattartó

Thiery Tamás
Tel.: +36 30 946 7147
Email: thiery@t-email.hu