Új OPTIPLEX 3015 – Direkt Dióda Lézer a Mazaktól

A Mazak forradalmasítja a lézeres megmunkálást, az első Direkt Dióda Lézer bemutatásával (DDL), amelyet kimondottan síklemezek vágásához fejlesztettek ki. Az új OPTIPLEX 3015 DDL 4kW, a Direkt Dióda Lézer technológia révén a szilárdtest-lézerek legújabb generációja, amely minden eddiginél nagyobb hatékonyságot biztosít az ipar lézervágási alkalmazásainak területén.

Ez a gép, amely kiegészíti a Mazak már meglévő CO2 és Fiber OPTIPLEX gépeit, saját fejlesztésű és gyártású Direkt Dióda Lézert használ, elsőosztályú vágásteljesítményt biztosítva, legfőképpen az ultra gyors vágást és a magas minőségű megmunkálást igénylő alkalmazásokban.

mazak_DDL_pic1

Az OPTIPLEX DDL sorozat a vékony munkadarabok vágását 20 százalékkal gyorsabban végzi a fiber lézerekhez képest, a vastag anyagok vágásánál pedig kiváló felületi minőséget biztosít. A gép 1,8 G tengely gyorsulással rendelkezik, és 120 m/perc gyorsaságú előtolási sebesség elérésére képes. A pozicionálási pontossága 0,05mm/500mm értéken belül marad az X- és / Y- tengelyek mentén, valamint ±0,01mm/100mm értéken belül a Z- tengelyen. A gép továbbá kimagasló, ±0,03-os ismétlési pontosságot biztosít az X-, Y- és Z- tengelyek mentén.

mazak_ddl_pic3

Az OPTIPLEX DDL egy rendkívül hatékony lézer megmunkáló gép, amely 40-50 százalékos energiahatékonyságot biztosít a CO2 rezonátorok 10 százalékos, a tárcsa rezonátorok 15-20 százalékos, valamint a fiber rezonátorok 30-40 százalékos hatékonyságával szemben. Továbbá rendkívül felhasználóbarát, ergonomikus kialakítással rendelkezik, és az új PreviewG  vezérléssel van felszerelve.

Gaetano Lo Guzzo, a Yamazaki Mazak Európai Lézertechnológiai Részlegének igazgatója így nyilatkozott az új gépről: “A OPTIPLEX DDL sorozat sok évnyi fejlesztés eredménye, és radikális változást jelent a lézervágási teljesítmény növelésében. A Mazak lézer technológia felhasználóinak számára mostantól ultra gyors vágás, kiemelkedő pontosság és osztályának legnagyobb megmunkálási hatékonysága áll rendelkezésére, az adott iparágban piacvezető termelékenységet és jövedelmezőséget biztosítva. A DDL sorozat igazi forradalmat jelent a lézertechnológia felhasználóinak számára.”

Forrás:MAZAK

További információ

A Yamazaki Mazak hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]