Sodick fémnyomtató és szikraforgácsoló gép az AMB-n

Idén is megrendezésre került a világ egyik legszínvonalasabb, két évente tartott, nemzetközi fémmegmunkálási kiállítása, az AMB. A 2016. szeptember 13-17-ig tartó rendezvényre Stuttgartban lehetett ellátogatni, ahol több, mint 1.300 kiállító, köztük a Sodick is képviseltette magát.

sodick_1

A japán Sodick immár negyven éve gyárt és szállít a világ különböző pontjaira szikraforgácsoló gépeket, illetve a gépekbe építhető lineáris motorokat. Különböző eljárásokat alkalmazó berendezéseivel számtalan olyan termék készíthető el, amelyeket a hagyományos gyártási eljárásokkal lehetetlen lenne megmunkálni. A cég szerszámgépei magas minőségi követelményeknek felelnek meg, de nem csak a jó termékminőséggel, hanem a terméktámogatás színvonalával is igyekeznek partnereiket versenyelőnyhöz juttatni. A 2016-os AMB kiállításon olyan berendezésekkel rendezték be a standjukat, amelyek jól példázzák a cég által szállított gépek sokoldalúságát.

Szikraforgácsoló gépek

A Sodick tömbös- és huzalos szikraforgácsoló gépei, valamint szikraforgácsoló fúrógépei egytől-egyig magas termékminőséget ígérnek amellett, hogy speciális geometriák kialakítására is alkalmasak.

sodick_2

Sodick ALC 600G huzalos szikraforgácsoló gép a 2016-os AMB-n.

A kiállításon bemutatták az SLC sorozat új generációját az ALC 600G huzalos szikraforgácsolót. Közel harminc éve hasonló külső megjelenéssel és felépítéssel dolgozik a gyártó, ennek megbízhatóságát pedig a felhasználók tanúsíthatják. Az új sorozatban azon túl, hogy a gép megjelenése is kisebb változásokon esett át, jelentős technikai újítások is megtalálhatók: új huzalvezető rendszerrel kerülnek forgalomba, amely az új generátorral együtt hozzájárul a finomabb felületi érdesség kialakításához. Az új berendezéssel akár 0,1 Ra-nál finomabb felületi érdességet is el lehet érni.

Fémnyomtatás

Stuttgartban a látogatók a szikraforgácsoló gépek mellett megismerhették a Sodick 3D fémnyomtatóját is. A különleges geometriák megvalósítására alkalmas eljárással dolgozó berendezés forradalmasíthatja a fémalkatrészek gyártását. Az OPM 250L 3D fémnyomtató a lézeres fémszinterezés és a nagysebességű marás műveleteit képes egy munkatérben kombinálni, így a géppel készre munkálhatók az öntőformák és egyéb alkatrészek. Ezzel a technológiával pedig nem csak bonyolult hűtőfuratok kialakítására van lehetőség, hanem jelentősen egyszerűsödhet a kész szerszám elkészítése is, hiszen kevesebb alkatrészből kell összeállítani a folyamat végén. Ez utóbbi pedig a késztermék minősége szempontjából sem elhanyagolható előny.

sodick_4

A Sodick OPM 250L 3D fémnyomtató gépe munka közben a 2016-os AMB-n.

A Sodick szerszámgépei követik az iparági trendeket és folyamatosan az elérhető legjobb technológiához igazodnak annak érdekében, hogy a felhasználók is elégedettek lehessenek a gépekkel.

További információ

A Sodick honlapján.

A Sodick szikraforgácsoló- és fémnyomtató gépek magyarországi forgalmazója az IC-Hungary Kft. weboldalán.

Megosztás
[
    ]