Rugalmasság és minőség: kompakt 5-tengelyes megmunkálás EMCO MaxxMill 400-zal kedvező ár-érték arányban

Az új EMCO MaxxMill 400, tulajdonságaival maga mögött hagyja versenytársait a kis munkadarabok – magas termostabilitás és nagy megmunkálási pontosság mellett végzett – kifinomult 5-tengelyes megmunkálásában.

Korszerű munkatér kialakítás, szolid körasztal, kompakt design kis térigénnyel, de nagy megmunkálási tartománnyal, magas minőségű vezérlési technológia, optimalizált fémforgács kihordás, széleskörű felszerelhetőség, de mindenek előtt a vonzó ár-érték arány, jellemzi az új gépet. A MaxxMill 400 fejlesztését és gyártását az EMCO szoros kollaborációban végzi olasz leányvállalatával, a vertikális megmunkáló központokra szakosodott EMCO Famup-pal, ezzel is biztosítva az 5-tengelyes berendezés magas minőségét.

EMCO MM400

A Büll&Strunz Kft. által forgalmazott EMCO MaxxMill 400 kiváló ár-érték arányú megoldást jelenthet a vállalatoknak, legyen szó szerszám- és öntőformagyártásról, gépészetről, finommechanikáról, orvosi technológiáról vagy éppen az optikai iparról.

A gép folyamatos működéséről az optimális forgácskihordás és a magas teljesítményű hűtőrendszer gondoskodik, a rendkívüli pontosság pedig többek között a gépágy, a szánrendszer és a billenthető körasztal öntöttvas és acél komponenseinek köszönhető.

Technikai jellemzők

A gép szánelmozdulási tartománya 350 mm az X, 250 mm az Y és 300 mm a Z-tengelyen. A forgóasztal C-tengelye 360°-ban szabadon mozgatható, a B-tengely billenési szöge pedig ± 100°-os lehet.

A mechanikus orsó 33 Nm-es maximális nyomatékot és 12.000-es fordulatszámot ad le, teljesítménye 7 kW. Opcionálisan elérhető egy vízhűtéses motororsó is, 16 kW teljesítménnyel, 24.000-es fordulatszámmal.

A gép szerszámtára 20, 30 és 50 férőhelyes kivitelben is elérhető, a befogható szerszámok átmérője pedig 50, 63 vagy 100 mm, hosszúsága 200 mm, maximális súlya 5 kg lehet. A szerszámtartó az ISO30 DIN69871-es, a behúzó csap pedig a DIN69872-es szabványnak felel meg.

A megmunkálható darabok maximális mérete, egy beállítás keretében, 250x250x225 mm, maximális súlya 80 kg lehet.

A géphez egyaránt igényelhető Heidenhain TNC620/640-es és Siemens 840D Solution Line vezérlés.

A MaxxMill 400 fő jellemzői, legyen szó a korszerű munkaasztalról, a gazdag felszereltségről, a felhasználó-központú opciókról vagy a nagyszerű ár-érték arányról, magas követelményeket állítanak az 5-tengelyes megmunkáló központok összehasonlításában.

ForrásEMCO

További információ:

Az EMCO hivatalos magyar forgalmazója, a Büll&Strunz Kft. honlapján.

Az EMCO hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]