Reverse Engineering ingyenes Szakmai Nap

A Cad-Cam Solutions Kft., a Szerszám Technika Kft., valamint a Yamazaki Mazak Central Europe s.r.o. Magyarországi Fióktelepe közös rendezésű, ingyenes szakmai napján járműalkatrészek valós „újratervezésével” és „újragyártásával” mutatják be Reverse Engineering technika működőképességét és hatékonyságát.

 

cadcam_mazak_szt_article

Sokáig nem álltak rendelkezésre megfelelően pontos vagy költséghatékony mérnöki megoldások a fizikailag létező, de tervdokumentációval nem rendelkező alkatrészek és komponensek reprodukálására. A digitális technológia azonban megteremtette a lehetőséget arra, hogy akár rendkívül bonyolult geometriájú tárgyakat is tökéletes méretazonossággal „élesszünk újjá”. Ez az úgynevezett Reverse Engineering, azaz a „fordított” mérnöki tevékenység, amely során egy adott alkatrészt 3D szkenneléssel és/vagy méréssel „tapogatunk le”, a folyamat során keletkező digitális adatokat átadjuk egy CAD/CAM szoftvernek, amelyben megalkotjuk az alkatrész geometriáját, az így létrehozott 3D modell alapján pedig megírjuk az NC-programot.

Ezt az NC-kódot használja az a megmunkálóközpont, amely végül elkészíti (marja, fúrja, esztergálja) azt az új alkatrészt, amely teljesen megegyezik az eredetivel. Az újramodellezési és újragyártási eljárás során figyelembe vesszük, ha kopott, esetleg törött az eredeti alkatrész, és „kijavítjuk” ezeket a hibákat, így az újonnan gyártott alkatrész – a mintát adó darab kopásai, sérülései ellenére – már hibátlan lesz.

A Cad-Cam Solutions Kft., a Szerszám Technika Kft., valamint a Yamazaki Mazak Central Europe s.r.o. Magyarországi Fióktelepe meghívja Önt az „ÚJRATERVEZÉS és ÚJRAGYÁRTÁS” című szakmai rendezvényre, amelyen tervdokumentációval nem rendelkező járműipari alkatrészek úgynevezett „Reverse Engineering” technikával történő reprodukciós lehetőségeit ismerheti meg.

cncmedia_orangehr

A SZAKMAI NAP TÉMÁI

Alkatrész-előkészítés (Cad-Cam Solutions Kft.)

  • Járműipari alkatrészek 3D szkennelése fehérfény technológiával
  • 3D modellezés TopSolid integrált CAD/CAM szoftverrel
  • NC-program írása TopSolid integrált CAD/CAM szoftverrel

Szerszámozás (Szerszám Technika Kft. – a WIDIA kizárólagos magyarországi képviselete)

  • WIDIA szerszámok alumínium és szerszámacél alapanyagok megmunkálásához (marás, fúrás)
  • Munkadarab-befogás Allmatic befogókkal
  • Szerszámbefogás KELCH zsugortechnikával

Megmunkálás (Mazak)

  • Marás, fúrás és esztergálás a MAZAK INTEGREX i200ST típusú többfunkciós megmunkálóközponttal
  • Komplex megmunkálás a MAZAK HORIZONTAL CENTER NEXUS 5000/50 horizontális megmunkálóközponttal
  • A MAZAK innovatív SMOOTH technológiájának bemutatása

cadcam_mazak_szt_article_2

A BEMUTATÓ FOLYAMATA

A feladatok kivitelezése a járműipari alkatrészek 3D szkennelésével indul. Ezt követően a szkennelés adataiból a TopSolid’Design (CAD) szoftverben elkészítik a szkennelt alkatrészek 3D modelljét. A modellek alapján a TopSolid CAM moduljában megírják az NC-programokat, amelyeket már a MAZAK innovatív SMOOTH technológiájával „felvértezett” MAZAK INTEGREX i200ST típusú többfunkciós megmunkálóközpontra, valamint a MAZAK HORIZONTAL CENTER NEXUS 5000/50 típusú, 500×500 mm-es palettával felszerelt horizontális megmunkálóközpontra töltenek fel. Ezzel párhuzamosan WIDIA szerszámokkal szerszámozzák fel a gépeket, majd a munkatérben a munkadarabokat befogják az Allmatic munkadarab-befogó rendszereibe, azaz a satukba. Emellett bemutatják a KELCH zsugortechnikai megoldását is.

integrexi-200smoothx_article hcn5000_50_c_article

A megmunkálás folyamán az is láthatóvá válik, hogy – teljesítményük és pontosságuk alapján – miért sorolják a világ legjobb szerszámgépei közé a MAZAK megmunkálóközpontokat.

KINEK SZÓL?

Szeretettel várják az alkatrészgyártó cégek tulajdonosait és vezetőit, a tervező és technológus, illetve CAM-programozó, valamint a forgácsolószerszámok beszerzéséért felelős személyeket, illetve szerszámgazdálkodó kollégákat, és minden olyan szakmai érdeklődőt, akinek munkája során segítséget jelenthetnek a Reverse Engineering folyamatok során alkalmazott eszközök és megoldások, legyen szó 3D szkennelésről, mérésről, CAD/CAM szoftverek használatáról, szerszámozásról vagy éppen megmunkálásról.

cncmedia_orangehrJELENTKEZÉS ÉS RÉSZVÉTEL

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezési határidő: 2016. december 2.

Köszönjük megtisztelő bizalmukat és a hatalmas érdeklődést,
a regisztrációt lezártuk.
Az esemény telt házas – sajnos már nem tudunk további regisztrációt fogadni.

cncmedia_orangehr

HELYSZÍN:

Yamazaki Mazak Technológiai Központ
2038 Sóskút, Bánki Donát utca 1.

További információ:

A rendezvényről bővebb információt itt találhat.
A CadCam Solutions Kft. hivatalos honlapja.
A Szerszám Technika Kft. honlapja.

Megosztás
[
    ]