Optimum Házi Vásár 2016

Idén is megrendezte éves Házi Vásárát az Optimum Hungária Kft. Az október 20-21-én tartott eseményen, az eddigiekhez hasonlóan, az érdeklődők bepillanthattak a kiállított gépek működésébe, érdekes előadásokat hallgathattak meg és új fejlesztésekkel is megismerkedhettek.

A 13 éves múlttal rendelkező Optimum Hungária Kft. kezdetben hagyományos szerszámgépek kereskedelmével, karbantartásával és szervizelésével foglalkozott, termékkínálatukban azonban közel 10 éve megtalálhatók a különböző CNC vezérlésű szerszámgépek, huzal- és tömbszikraforgácsolók, sík- és palástköszörűgépek és légtechnikai berendezések is.

Állandó fejlesztéseiknek, létszámbővítéseiknek köszönhetően mára a hazai piac egyik kiemelkedő szereplőjének számítanak, korszerű bemutatótermükkel, szervizükkel, raktárépületükkel és képzett szakembereikkel jelenleg is állnak több, mint 3000 magyarországi ügyfelük rendelkezésére.

Évente megrendezett Házi Vásáruk célja elsősorban az, hogy ügyfeleiknek működés közben bemutathassák gépeiket, új fejlesztéseiket, illetve, hogy teret kínáljanak az új kapcsolatok kialakítására.

Látványos gépbemutatók

Az idei Házi Vásár helyszínéül a cég 17. kerületi, 2.000 m²-es bemutatóterme szolgált, ahol az érdeklődők közel 30 gépet tekinthettek meg, ezek közül 10-et megmunkálás közben is.

Az Optimum mérnöki csapata által kifejezetten a bemutatóra programozott gépek között voltak 3D-s megmunkálást végző 5-tengelyes megmunkáló központok, különféle forgácsolási feladatokat bemutató berendezések, illetve egy nagysebességű forgácsolást végző Takumi H10 függőleges megmunkálóközpont.

A vásár főszerepét két Optimum sikertermék; a Heidenhain iTNC 530 vezérléssel és 18.000 f/p-es Kessler orsóval szerelt Microcut MCU 5X és a Siemens Sinumerik 840D sl vezérléssel, 19″-os érintőképernyővel, Dxf importálási és programozási lehetőséggel, valamint 15.000 f/p-es orsóval felszerelt OPTIMUM FU 5-600 HSC15 szimultán 5-tengelyes megmunkáló központ kapta, mindkettő 600 mm-es nyomatékmotorral szerelt körasztallal.

2016_10_20-21_optimum_hazi_vasar-22

Szakmai előadások

A gépbemutatók mellett az Optimum természetesen számos prezentációval is készült. Az előadássorozatot Werderitsch Gábor nyitotta meg, aki az Optimum Hungária Kft. megmunkálógépeiről és újdonságairól beszélt. Őt követték a vállalat meghívott partnercégeinek (Renishaw, Siemens, Seco, HÓD Industrial Solutions, Amsy, Eni, Enterprise Group, European Conformity Check) munkatársai, akik többek között olyan témákban prezentáltak, mint a jövő gyártási technológiái, a legújabb gyártást segítő applikációk és szoftverrendszerek, az alkatrészek maradandó jelölésének lehetőségei vagy éppen a szerszám- és munkadarab befogás kihívásai.

2016_10_20-21_optimum_hazi_vasar-01

Profi szervizszolgáltatások

Az Optimum Hungária Kft. számára kiemelten fontos az általuk kínált gépek hosszútávú termelékenységének, megbízhatóságuknak, optimális működésének biztosítása, ennek érdekében Magyarország egyik korszerűen felszerelt szakszervizét és komplex szervizszolgáltatásokat is kínálnak, a telepítéstől kezdve, az oktatáson, betanításon át, egészen a karbantartásig. Az eseményen bemutatásra került a teljes szervizcsapat, illetve 5 pontban összefoglalták, miért érdemes a szerszámgépeket évente újramérni.

2016_10_20-21_optimum_hazi_vasar-30

A rendezvényt mindkét napon ebéd és azt követő nyereményjáték zárta, melyen minden regisztrált látogató automatikusan részt vehetett. Az idei vásár rekordszámú látogatottsága, illetve a számos előszerződési és vásárlási szándék nagyszerű visszajelzésül szolgált a szervezőknek, akik évről évre igyekszenek egyre izgalmasabbá, érdekesebbé tenni ezt a hazai viszonylatban kivételes eseményt.

[nggallery id=346]

További információ:

Az Optimum Hungária Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]